Избор од уредникот

Видливоста е значитело намалена, а граѓаните со заштитни маски се обидуваат да се заштитат од загадениот воздух и густата магла. Добар дел од нив, и покрај студеното време како превозно средсво ги користат своите велосипеди

друго

Станува збор за една од седумте порти на оградениот со ѕидини Стар град Кудс, која води кон комплексот Ал Акса. Директно води кон патот за Хеброн но и кон сириската престолнина Дамаск, па често се нарекува и Дамаска или Хебронска порта

Судските вештаци тврдат дека втиснувањето на иницијалите на површинскиот слој на црниот дроб нема негативни последици по здравјето на пацинетот, но дека станува збор за чин кој не е во согласност со лекарската етика