Почетна > Анализа на вести

Анализа на вести друго Вести

По својот 8-годишен мандат, Обама функцијата претседател на САД ќе му ја предаде на Трамп, тој доби многу критики за своите неуспешни политики во однос на 5 прашања

Со инаугурацијата на Доналд Трамп како претседател на САД на 20 јануари, се очекува да се создаде напредок во односите меѓу САД и Русија, кои значително се влошија во изминатите години

По изјавите на претседателот на Турција, Ердоган, во кои ја посочува природата на проблемот на бегалската криза, балканските земји кои се загрижени од отворањето на вратите, изјавија дека одлуката на ЕП не е од интерес ниту на ЕУ

Според информации на турската разузнавачка служба, оваа организација во Европа обезбедува финансиски средства во висина од 30 милиони евра, благодарение на организираниот криминал

Во Европа, додека почнуваат подготовките за новата година, некои држави се спремаат за ибори, кои ќе им ја одредат иднината

Деветтите парламентарни избори и четврти по ред во низата предвремени избори за состав на Собранието, предвидено е да се одржат на 11 декември годинава

Во претходните 11 изборни циклуси во САД кандидаите собираа голема сума на донации и победија, но овој пат победи Трамп и покрај двојно помалите добиени донации во однос на демократскиот кандидат за претседател Хилари Клинтон.