Почетна > Балкан

Балкан друго Вести

„Солидарноста и милосрдието се заеднички вредности на кои нè учат религиите. Но, добрината, милоста и споделувањето се човечки доблести кон кои треба да се стремиме", истакнува претседателот Иванов во рамазанската честитка

Верниците од исламската вероисповед вечерва се собраа во џамиите низ балканските градови, каде го ивршија првиот верски обред со кој се означува месецот на постот Рамазан, клањањето „терави намаз”

Ј.Л. заедно со толпата влегол во Собранието на Република Македонија. Заедно со околу 20 лица се качил на првиот кат по што сам влегол во две канцеларии меѓусебно поврзани и под работно биро ја поставил импровизираната експлозивна направа,

Истражувањето е спроведено со поддршка од програмата на УНОДЦ-СЗО третман и грижа на зависност од дрога. Во истражувањето беа вклучени сите засегнати страни

Џамијата „Дуќанџик“ е една од џамиите која со години ја чува традицијата на мукабеле, а и оваа година, со доаѓањето на месецот на постот Рамазан ќе ја продолжи истата традиција

„Со сета душа го молам Алах џ.ш. овој месец да го дочекаме духовно што поподготвени, исполнети со верба и со волја за извршување на нашите ибадети и верски должности“, се вели во пораката на поглаварот на ИВЗ, Реџепи

МНР ја повикало на разговор амбасадорката на Србија во Македонија поради забележаното присуство на Горан Живаљевиќ, советник во aмбасадата на Србија во Македoнија како дел од толпата на луѓе кои влегоа во Собранието за време на насилните настани