Почетна > економија

економија друго Вести

Најновите информации на Агенцијата на Европската Унија за статистика, Евростат, потврдија дека еврозоната во првите три месеци од 2017 е поуспешна од Соединетите Американски Држави

Цените на електричната енергија за домаќинствата во Европската Унија (ЕУ) се намалија во просек за 2,3 проценти, меѓу втората половина на 2015 година и втората половина на 2016 година

„Брегзит не може негативно да влијае на соработката со Македонија, единствено треба да се потрудиме рамката за слободна трговија којашто ја имавме воспоставено со ЕУ, да има ист профил и во иднина“

Предлогот од 900 страници текст кој Владата го поднесе до пратениците треба на Грција да ѝ обезбеди дополнителни 4.37 милијарди евра заштедени пари, а Парламентот за тоа ќе се изјасни в четврток

Минатата година во истиот период компанијата била во загуба од 104,6 милиони долари, додека во првото тримесечје од оваа година бележи загуба од 2,2 милијарди долари.

„Крајната цел на пректот е да придонесе за ефикасно остварување на правата, и на доверителите и на должниците, но и на обврските што произлегуваат од ликвидацијата и од стечајната постапка", рече министерот Кучи

Саудиската национална компанија „Арамко“, стана целосен сопственик на најголемата американска нафтена рафинерија Порт Артур во американската сојузна држава Тексас