Почетна > живот

живот друго Вести

Араканецот Мухамед Тајуб заедно со неговата сопруга и со децата пребегале од Мјанмар во Малезија, а потоа со чамец стигнале во Австралија, но, тој е загрижен за животот на членовите на неговото семејство што ги остави зад себе во Аракан

Научниците од Универзитетот „Меммастер“ во Канада открија дека антидепресивите можат да влијаат на правилното функционирање на телото, со блокирање на апсорпцијата на серотонинот – познат невротрансмитер

Фотографиите од араканските муслимани направени при нивното бегство од нападите на будистичките националисти исто така потсетуваат на фотографиите и видео-снимките од Бошњаците на шумскиот пат

Младите муслимани во Велика Британија имаат помалку шанси да успеат на пазарот на трудот од која било друга верска група, се вели во извештајот на владината комисија

Велосипедот што го создаде Алаа Саеди, 24-годишен Палестинец кој живее во Газа, е висок околу 2 метри, а со овој велосипед тој секојдневно патува низ градот

Ѓокмен на своите гради истетовирал „Situs İnvernus Totalis“, на латински, со цел да се знае дека срцето коешто инаку се наоѓа во левиот дел од градите, кај него е обратно поставено, како и сите останати внатрешни органи

Маскирани во ликовите на светски познатиот серијал од научно-фантастичните филмови „Star Wars“ (Војна на ѕвездите), одлучија да им однесат подароци на децата во болницата и да поминат време со нив