Почетна > образование

образование друго Вести

Заменик-министерот Висар Ганиу пренесе дека Министерството за образование и наука даде одобрение за 63 работни места на Универзитетот „Мајка Тереза“, од кои 43 се за академски кадар и 20 за управниот кадар

„Заради временскиот теснец да се обезбедат стандардите и избегнување на несакани ситуации во средното образование, Владата донесе одлука да го одложи почетокот на Кембриџ програмата во средните училишта за учебната 2018/2019"

Од министерството посочуваат дека измените на законите се објавени во „Службен весник на Република Македонија” бр. 67 од 1 јуни 2017 година и стапија во сила со денот на нивното објавување

„Тоа што го читаме, важно е на еден добар начин да ги применуваме во нашиот живот како и да го пренесеме на следните генерации. Младите ја користат својата енергија, додека старите своето искуство“, вели Кајадан

Покрај денешниот испит, ќе има уште три испити од државната матура до 14 јуни, а вкупно годинава се пријавени 16.426 кандидати

Од утре до 14 јуни ќе се одвива полагањето на екстерните испити од државната матура во јунската испитна сесија во 2017 година, за која се пријавени вкупно 16.426 кандидати

Најуспешните студенти во академската 2016/2017 година на Меѓународниот балкански универзитет (ИБУ) одржаа средба со претседателот на Управниот одбор на Универзитетот и со ректорот на ИБУ