Почетна > политика

политика друго Вести

„Го ценам вашиот придонес во мировните мисии. Вашето учество таму е бонус кој ви дава аргумент дека сте сериозен кандидат за членство во НАТО...“

Македонскиот претседател на состанокот со Столтенберг истакнал дека Р. Македонија во континуитет покажува дека е доверлив и стратешки партнер и сојузник на НАТО, и ја нагласил неопходноста од добивање на заслуженото членство

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, со средбата со министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Димитров ја започна официјална посета на Република Македонија

„Наместо во духот на дијалогот и соживотот да градиме мултиетничко општество преку праведни и општоприфатени закони, ние донесуваме неправеден и репресивен закон со кој се фаворизира само албанскиот јазик", рече Иванов

Османи се состана со албанскиот претседател, Илир Мета, со претседателот на Собранието на Албанија, Грамоз Ручи, лидерот на опозицијата и претседател на Демократската партија на Албанија, Љуљзим Баша

Собранието на Република Македонија го усвои Законот за амнестија, со кој ќе бидат ослободени од издржување казна затвор приближно 670 правосилно осудени лица на затвор до шест месеци

„Посетата на генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, на Македонија е порака сама по себе. Тоа покажува дека во овие изминати шест месеци успеавме Македонија да ја вратиме назад на евроатлантската патека“