Почетна > свет

свет друго Вести

„Мора сите да се запрашате дали Америка е побезбедна поради 'човекот-ракета'“, изјави Кери критикувајќи ја грубата реторика на Трамп

Хартли Хенри, советник на Рузвелт Скерит, премиерот на Доменика, изјави дека во карипската држава потврдени се седум смртни случаи од ураганот Марија

Карлес Пучдемон, претседател на Каталонија вети дека референдумот за независноста ќе се одржи, без оглед на судското предупредување да не се стори тоа

Системот за одбрана S-400, кој Турција планира да го купи од Русија, нуди високоефикасна заштита S-400 има способност да ги лоцира невидливите авиони и балистички проектили на растојание од 600 километри и да ги уништи

Извештајот на Координацската единица за анализа на опасноста (CUTA) покажува дека во Сирија и во Ирак се наоѓаат и деца на белгиски државјани кои во таа земја отишле за да се борат на страната на ДЕАШ

„Неговите забелешки во врска со Северна Кореја ја потврдија потребата да се вложат максимални санкции и притисок против нуклеарните и ракетните провокации на Северна Кореја...“