Почетна > свет

свет друго Вести

Три авиони за кои претпоставуваме дека им припаѓаат на коалициските воздухопловни сили, утрово изведоа напад во период кога земјоделците одат на своите земјишта

„Знаеме, од блиското минато, како режимот на американскиот претседател Џорџ Буш го искористи фалсификувањето на информации за подготовка на напад со оружје за масовно уништување во Ирак“

Генералниот секретар на НАТО за медиумите даде изјава во врска со дневниот ред на утрешниот состанок на министрите за одбрана на НАТО, кој ќе се одржи во седиштето на НАТО во Брисел

Започната е истрага откако одредени француски компании беа погодени од вирусот „Petya“ и „Petwrap“ кои го користат истиот принцип како вирусот „WannaCry“, што минатиот месец се рашири во 150 земји

На 26 локалитети во земјата беа формирани центри каде што милитантите на ФАРК го предаваа оружјето, кое потоа беше запечатено во контејнери и јавно ќе биде уништено на 1. август

Истражувањето го спроведе Рускиот истражувачки центар на јавното мислење, а 63 отсто од испитаниците се изјаснија дека стравуваат оти САД би можеле воено да ја нападнат Русија

Кибер-нападите во Русија, кои зафатија голем број институции во земјата, меѓу кои е и нуклеарната централа „Чернобил“, се проширија и во Европа и во САД