Почетна > Турција

Турција друго Вести

Полицијата, по следењето и разузнавачките активности, како и врз анализа на доказите, спроведе акции на 15 различни адреси во Истанбул за приведување на осомничениот

Операција „Штитот на Еуфрат“ има за цел да се подобри безбедноста, да се даде поддршка на коалициските сили, како и да се елиминираат терористичките закани долж сириско-турската граница

Дирекцијата на полицијата на Истанбил се наоѓа во улицата Ватан, во европскиот дел на градот, а камионот поради откажување на кочниците удрил во безбедносна бариера пред зградата на напоменатата институција

Парламентот утрово даде одговор на оние кои прашуваат: „Што тоа направивте вие?", Но, вистинскиот одговор сепак кој ќе им го даде народот, кој ќе донесе вистинска одлука. Турција после тоа ќе направи нов исчекор, рече Ердоган

На тајното гласање присуствуваа 488 претставници на турскиот парламент, од кои 339 беа „за” , 142 беа „ против ”, пет гласачки ливчиња беа празни а два неважечки

Авионите на турските воздушни сили ги бомбардираа позициите на ДЕАШ во Ел Баб, Бзагах и Кабасин, а во таа прилика уништени се 21 теростичка мета, 17 стамбени објекти, еден минофрлач и оклопно возило