Почетна > Турција

Турција друго Вести

„Се поставува прашањето што Грција подразбира под поимот меѓурелигиски дијалог, а во нејзиниот главен град нема ниту една џамија отворена за молитва. Ја повикуваме Грција да стане земја, која ги почитува другите вери”, вели турското МНР

Мајсторите за баклава во турските градови Газиантеп и Шанлиурфа овие денови напорно работат за да подготват доволни количини од познатиот специјалитет за претстојниот празник Рамазан Бајрам

Прирачникот насловен „Како се пишуваат вести за тероризам во десет наслови“, подготвен е со цел да придонесе за изедначен говор во медиумите во контекст на известувањето за тероризам

„Се работи на механизам според кој ние и Русите во мнозинство би се наоѓале на подрачјето на Идлиб, Русите и Иранците околу Дамаск, и Јорданците и Американците на подрачјето на Дера", изјави Калин

Утринава, од пристаништето во Измир, кон Катар исплови брод со суви прехранбени артикли, овошје и зеленчук, а впловувањето во пристаништето Хамат во Доха се очекува за десет дена

Во становите на двајцата уапсени, запленети се документи, книги и брошури на ФЕТО. Исто така, запленет е и компјутерот на уапсениот С.Г., а на него била инсталирана програмата „ByLock“

„Според првичните информации, досега нема настрадани во земјотресот, ниту е причинета матријална штета“, рече Сароглу