ballina/ faqja kryesore > Turqia

Turqia Të Tjera Lajmet

Ministri i Drejtësisë i Turqisë, Abdülhamit Gül, tha se në kuadër të bashkëpunimit reciprok juridik me SHBA-të dhe marrëveshjes ndërkombëtare, kreu i organizatës terroriste FETO, Fetullah Gülen, duhet të ekstradohet në Turqi

"Turqia nuk përulet përballë imponimeve. Ne i refuzojmë që në fillim kushtet që nuk mund ti pranojmë. Ne jemi pro bashkëpunimit, por në Turqi ka një gjyqësor të pavarur", tha Çavuşoğlu

"Kudo që shfaqet terrorizmi, ne e konsiderojmë si armik të njerëzimit. Terrorizmi është problemi i gjithë njerëzimit. Pavarësisht të gjithave, kudo dhe pa bërë dallime, ne duhet të dënojmë terrorizmin", tha Yıldırım

David Beasley tha se bashkëshortja e presidentit të Turqisë Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan, në vizitën e saj në Bangladesh përveç ndihmave ka sjellë edhe shpresa për muslimanët e Arakanit