Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.60
BTC/USDT
70,745.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, #SalihMahmudLeyla

AA muhabiri Leyla'nın ailesine taziye ziyareti

AK Parti Kilis Milletvekili Polat ve Belediye Başkanı Kara, bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybeden AA muhabiri Leyla'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

10.10.2015 - Güncelleme : 10.10.2015
AA muhabiri Leyla'nın ailesine taziye ziyareti

KİLİS

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat ve Belediye Başkanı Hasan Kara, bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybeden AA muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın ailesini ziyaret etti.

Leyla'nın ailesiyle görüşen Polat ve Kara, Leyla'ya Allah'tan rahmet, aile bireylerine başsağlığı diledi. Polat, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Leyla'nın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Polat, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli misafirlere devlet ve millet olarak her türlü desteğin sağlandığını belirtti. 

Kara da belediye olarak Halep'te düzenlenen saldırıda vefat eden Leyla'nın geride kalan yakınları için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Kentin nüfusundan daha fazla Suriyeli misafir ağırladıklarını vurgulayan Kara, bu durumdan da rahatsız olmadıklarını hatta gurur duyduklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Leyla'nın vefatına sebep olan terör saldırısını lanetliyor, kendisine Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm basın camiasına başsağlığı diliyorum. Gönül ister ki bir an önce savaş ve katliam dursun ve bu insanlar kendi yurtlarına dönsünler. Burada biz bu kardeşimizin ailesine de belediye olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız."

Kara, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine vurgu yaparak, Leyla'nın ailesinin yaşadığı evin bir yıllık kira bedeli ve iç tefrişatının da kendileri tarafından karşılanacağını kaydetti.

Baba Mahmut Leyla ise oğlunun çalışma arkadaşları başta olmak üzere devlet yetkililerinin kendilerini bir an olsun yanız bırakmadıklarını vurguladı.

Leyla, "Allah Türk devletinden razı olsun. Kendi ülkemizde görmediğimiz ilgiyi burada görüyoruz. Suriye'de hiç bir devlet görevlisi halkın içerisine inmez ve muhatap olmaz ama burada milletvekilleri ve belediye başkanı dahil olmak üzere bir çok üst düzey yetkili kapımızı çalıp ihtiyaç ve sıkıntılarımıza ortak oldular. İslamiyet burada. Biz barışı, kardeşliği ve huzuru burada tanıdık" diye konuştu.

Ziyarette, AK Parti Kilis Milletvekili adayı Hilmi Dülger, Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Muhabir: İzzet Mazi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın