Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.76
ETH/USDT
3,558.10
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polisin kızı oldu

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda yan yana şehit olan polis memuru ikiz kardeşlerden Ahmet Oruç'un eşi Emine Oruç, 'Ben kızıma babasıyla amcasının kahramanlığını anlatacağım. Gurur duyacağı babası ve amcası var.' dedi.

24.09.2016 - Güncelleme : 25.09.2016
15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polisin kızı oldu Foto: Sebahatdin Zeyrek/AA

ADANA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit düşen Ahmet Oruç'un o dönemde 7 aylık hamile olan eşi, kızına kavuşmanın buruk mutluluğunu yaşadı.

Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli olan ve geçici görevle gittikleri Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda ikiz kardeşiyle şehit düşen Ahmet ile eşi Emine Oruç'un (23) özlemle beklediği bebekleri, 10 gün önce dünyaya geldi.

Polis memuru şehit düştüğünde 7 aylık hamile olan eşi, kocasıyla daha önce kararlaştırdıkları "Hifa" ismini verdiği kız çocuğunu babasız büyütecek olmanın hüznünü yaşıyor.

Çukurova ilçesinde kayınpederine ait evde yaşamını sürdüren Emine Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamile olduğunu geçici görev için bulundukları Ankara'da öğrendiklerini söyledi.

Eşinin bebeği olacağını duyunca çok mutlu olduğunu anlatan Oruç, "İkiz kardeşine sarılıp birlikte ağlamışlardı. İlerleyen dönemde bebeğimizin cinsiyetinin kız olduğunu öğrendik. Ben erkek çocuk isteyeceğini düşünmüştüm. O da ' kızı, erkeği yok benim için' demişti. Nasip olmadı. Kızımın ismini eşimle kararlaştırmıştık." diye konuştu.

Oruç, eşiyle en son 15 Temmuz darbe girişimi öncesi akşam saatlerinde telefonla görüştüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"(Ben pek müsait değilim, seni sonra ararım) dedi. Ardından mesajlaştık. En son 'Ankara'da olay var' mesajı attım. Ama o mesajıma cevap vermedi. O sırada şehit düşmüşler. Büyük üzüntü yaşadık. Şimdi onun hatırasına sarılacağım. Babasız bir çocuk büyüteceğim. O yüzden yüküm iki kat ağır. Ben annelikle beraber ağır bir yükün altına daha giriyorum. Ama çok şükür herkese nasip olmaz. Ben kızıma babasıyla amcasının kahramanlığını anlatacağım. Gurur duyacağı babası ve amcası var."

"O hainler benim iki ciğerimi aldılar"

Baba Ali Oruç da ikiz oğullarını şehit verdiğini, gerekirse diğer oğlunu da vatan için feda etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Şehit oğlu Ahmet'in baba olacağını utandığı için kendisine haber veremediğini anlatan Oruç, "Daha sonraları bebeğin ultrason fotoğraflarını göstererek 'baba kız diyorlar, ama belli de değilmiş' dedi. Ben de evimde bebeğin odasını hazırlatmıştım ama onlar göremedi. O hainler benim iki ciğerimi aldılar." ifadesini kullandı. 

Ankara'da Havacılık Daire Başkanlığının Gölbaşı'ndaki tesislerinde 8 aydır eğitim alan polis ikiz kardeşler, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında tesislere F-16 savaş uçaklarınca atılan bombalar sonucu şehit düşmüştü.

Muhabir: Sebahatdin Zeyrek

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.