Dolar
32.37
Euro
35.19
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,821.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

AK Parti Malatya İl Başkanı Kahtalı: Hiçbir şey olmamış gibi tiyatro sergiliyorlar

Malatya'daki darbe girişimi davasını izleyen AK Parti Malatya İl Başkanı Kahtalı, "Hiçbir şey olmamış gibi tiyatro sergiliyorlar. Biz, bu davanın peşini bırakmayacağız, 250 şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız" dedi.

Orhan Yoldaş  | 06.11.2017 - Güncelleme : 06.11.2017
AK Parti Malatya İl Başkanı Kahtalı: Hiçbir şey olmamış gibi tiyatro sergiliyorlar

Malatya

MALATYA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu 27'si tutuklu 76 kişinin yargılandığı davanın altıncı duruşması devam ediyor.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince, Yakınca Spor Salonu'nda görülen duruşmayı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın ile çok sayıda vatandaş takip ediyor.

Şahin, AA muhabirine, darbe girişiminin ön hazırlıklarının 1980'li yıllara kadar uzandığını belirterek, bu hain girişimin askeri ve sivil ayağında ciddi bir senaryo gördüklerini söyledi.

Duruşmada sanıkları dinlediğini belirten Şahin, "Senaryo kurulduğunu görüyoruz. Konuşmalara bakınca sürecin uzatılmaya çalışıldığını görüyoruz. Kentteki hava üssünden ve kışlalardaki hareketlilikten sorumlu değillermiş gibi. Halkın üzerine sürmüş oldukları zırhlı personel taşıyıcılarla, havalandırılmaya çalışılan savaş uçaklarıyla, buraya sevk edilen 7 kargo uçağıyla neden o gün hareketlilik vardı?" ifadelerini kullandı.

Şahin, FETÖ'nün sınav sorularını çalarak devlet kurumlarına sızdığına da dikkati çekerek, "Ankara'da da duruşmaları takip ettik, birinin diğerinden farkı yok. İtirafçılar var ama itirafçıların yaptıklarının bir takım düzmece şeyler olduğunu biliyorum. Kesinlikle bildiklerinin yüzde 5'ini bile anlatmıyorlar. Vaziyeti kurtarmak için çaba içerisindeler. Milletimizin beklentisi adil kararlar verilmesi." dedi.

"Bu davanın peşini bırakmayacağız"

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da daha önce takip ettikleri duruşmalardan farklı bir şey göremediklerini söyledi.

Sanıklar ve avukatlarının sanki bu ülkede bir darbe girişimi olmamış, kargo uçakları inmemiş, zırhlı personel taşıyıcılar çıkartılıp halkın üzerine sürülmemiş gibi davrandığını dile getiren Kahtalı, "Hiçbir şey olmamış gibi tiyatro sergiliyorlar. Biz, bu davanın peşini bırakmayacağız, 250 şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bu ülke üzerinde operasyon yapmaya kalkanların hüsrana uğrayacağını hep birlikte görmüş olacağız." diye konuştu.

AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder de vatandaş olarak darbecilerin yargılandığı duruşmaları dikkatle izlediklerini kaydetti.

Güder, darbecilerin gerekli cezayı almasını istediklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Adaletin erken tecelli etmesini bekliyoruz. Darbe girişiminde bulunanların hak etmiş oldukları cezaların bir an önce verilmesi ve milletin vicdanının rahatlatılması gerekiyor. Bu anlamda Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da bir sonucun oluşmasını bekliyoruz. Maalesef gördüğümüz sonuç, davalar biraz ileri tarihlere erteleniyor. Temennimiz Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yapılan darbe girişiminin cezasının bir an önce verilmesini bekliyoruz."

"Hak ettikleri cezaları almalı"

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın ise 15 Temmuz darbe girişiminin dış güçlerin Türkiye'deki ajanları, hainleri tarafından yapıldığını kaydetti.

Dış güçlerin darbe girişimine yardım ve yataklık yaptığını anlatan Akın, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dik durdu, halkımız ve sivil toplum örgütleri ilk andan itibaren darbeye karşı durdu. Darbeciler hak ettikleri cezaları almalı, bizler de üyelerimizi temsilen duruşmaları yakından takip ediyoruz. Darbe girişimini sulandırmaya çalışılıyorlar. Sanki darbe olmamış gibi bazı kesimler ciddiyeti bozmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Akın, hainlerin planlarının millet tarafından bozulduğuna dikkati çekerek, vatandaş olarak devlete hizmet etmeye gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Orhan Yoldaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.