Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,862.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Anneler çocuklarının geleceği için meydanlarda

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı olan anneler, çocuklarını huzur ortamında büyütmek amacıyla, kundaktaki bebekleriyle alanlarda "demokrasi nöbeti" tutuyor.

21.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Anneler çocuklarının geleceği için meydanlarda

MARDİN - OSMAN ÖKSÜZ

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı olan anneler, çocuklarını huzur ortamında büyütmek amacıyla, kundaktaki bebekleriyle alanlarda "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Mardin'de de FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler sürüyor. Mardinli anneler kundaktaki bebekleriyle meydanlara inerek, çocuklarının geleceği için darbeye karşı dik duruş sergiliyor.

Çocuklarıyla her gün protestolara katıldıklarını kaydeden Elif Çurgatay, Mardin halkı olarak darbeye karşı olduklarını, çocuklarının darbe ortamında büyümesini istemediğini söyledi.

Darbeyi hiçbir şekilde istemediğini vurgulayan Ayşe Dağ da huzur ve barış için çocuklarıyla meydanlarda olduklarını anlatarak, darbe girişimini şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Kundaktaki torunuyla protestolara katılan Sultan Başçı ise torununun geleceği için darbeyi istemediğini aktararak, "Biz darbeden çok çektik. Torunum ve çocuğum bu sıkıntıları çekmesin." dedi.

Başçı'nın kızı Vedia Arslandan, darbe girişimine karşı oldukları için alanlarda olduklarını bildirerek, "Annem, ben ve kızım alanlardayız. 3 nesil darbeye karşıyız. Darbeye karşı olduğumuzu göstermek için meydanlardayız. Erdoğan'ı çok seviyoruz. Ondan yanayız." diye konuştu.

"Çocuklarımıza anlatacağımız kötü bir darbe hikayesi yok"

İki çocuğuyla her gün demokrasi bayramını yaşadıklarını söyleyen Nurhayat Çiğdem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua etti.

Çiğdem, şöyle devam etti:

"Bu darbe girişimini büyük bir başarıyla atlattık. Çok şükür çocuklarımıza anlatacağımız kötü bir darbe hikayesi yok. Darbe hikayelerimiz de olmayacak inşallah. Biz çocuklarımızı huzur ortamında büyüteceğiz. Allah razı olsun, bu mücadeleli günleri bize yaşatanlardan."

Kesinlikle darbeye karşı olduklarını ifade eden Fatma Demir ise "Ölmek var, dönmek yok." şeklinde konuştu.

Çocuklarıyla bu kutlu davanın arkasında olduklarına değinen Demir, babalarından, dedelerinden 12 Eylül 1980 darbesini çok dinlediklerini, onların yaşadıkları sıkıntıları kesinlikle çocuklarına yaşatmayacaklarını vurguladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın