Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.50
BTC/USDT
69,811.00
BIST 100
9,093.34
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Bahçeli 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacak

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek mitinge katılarak bir konuşma yapacağı öğrenildi.

03.08.2016 - Güncelleme : 04.08.2016
Bahçeli 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacak

ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne ilişkin, "Hainlere ve hasım odaklara karşı Türkiye'nin safında duracağını, 79 milyonu, katılımcı devlet ve siyaset adamlarıyla birlikte kucaklayacağını, ümitsizliği aşmak, tereddütleri silmek, birlik ve beraberliği canlı tutmak, yeni bir talih ve tarih kapısı açmak için Yenikapı'da bulunacağını" bildirdi. 

Bahçeli, resmi Twitter hesabından gündeme ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Türk milletinin nice felaket ve musibeti göğüslediğini belirten Bahçeli, milletin kutlu varlığından hiç ödün vermediğini vurguladı. 

Bahçeli, 15 Temmuz FETÖ saldırısı kadar bu milleti ve devleti hiçbir ihanetin sarsmadığını ifade ederek, "Üzerine bastığımız, ruh ve kanımızla mühürleyip sırrına erdiğimiz aziz vatan coğrafyası tarih boyunca pek çok ihanet gördü. Halen de görüyor. 15 Temmuz'da, Çanakkale'de yarım kalan batıl hesap görülmek istendi. 15 Temmuz'da Milli Mücadele'yi hazmedemeyenler tekrar şanslarını denedi." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'nün, Türk milletinin iradesine çarptığına ve Türkiye'nin kuvvet ve kudretiyle paramparça edildiğine işaret eden Bahçeli, milletin zalime korkusuzca direndiğine dikkati çekti. 

"Biz ülkemizi bozdurmayacağız"

Bahçeli, fesadın dağıtıldığının, işbirlikçilerin yanıldığının ve hıyanetin, milletin yüksek inanmışlığı karşısında yerin dibine gömüldüğünün altını çizerek, "Yusuf Has Hacip diyordu ki 'Fesat nerede olsa kut ondan kaçar, fesat gelir ve kuşkusuz beyliği bozar.' Biz ülkemizi bozdurmayacağız. Yine der ki 'Her şeyin vakti vardır, günü bellidir, canlıların soluk alma verme sayısı bellidir.' Şimdi vakit bir ve beraber olma vaktidir. Hz. Yesevi ne güzel buyurmuş, 'Düşüm uzar, burak tozar, gitse pazar. Dünya pazar, içine girip azar, başım bizar, yaşım sızar, kanım tozar." ifadesini kullandı.

Hiçbir çılgının, alçağın ve kiralık terör örgütünün Türk milletinin önünde duramayacağına dikkati çeken Bahçeli, Türkiye'nin büyük olduğunu, 15 Temmuz'dan bugüne kadarki duruşuyla gösterdiğini belirtti. 

"Dosta güven, düşmana korku salacaktır"

Bahçeli, milletin güçlü, devletin de diri ve dinamik olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'dan beri Türk milleti demokrasi nöbetindedir. Ve hakkını, hukukunu, şaşmaz ve sarsılmaz iradesini savunmuştur. 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile 15 Temmuz'dan beri süregelen milli azim taçlandırılacaktır. Millet iradesi, tuttuğu demokrasi nöbetini Yenikapı'da finale taşıyacaktır. Ve dosta güven, düşmana korku salacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, aldığım davet uyarınca 7 Ağustos günü İstanbul Yenikapı'da milletimle birlikte olacağım. Hainlere ve hasım odaklara karşı Türkiye'nin safında duracak, 79 milyonu katılımcı devlet ve siyaset adamlarıyla birlikte kucaklayacağım. Ümitsizliği aşmak, tereddütleri silmek, birlik ve beraberliği canlı tutmak, yeni bir talih ve tarih kapısı açmak için Yenikapı'da bulunacağım."

"Şehitlerimiz müsterih, milletim emin olsun, bizim vazgeçecek ne bir çakıl taşımız ne de teröristlere bırakılacak bir ülkemiz vardır." diyen Bahçeli, "Doğrudan sapıldığında yol eğrileşir. Yoldan çıkıldığı zaman yıkım ve yangın körüklenir. Türk milleti hak yolunda, kardeşlik yolculuğundadır. Bu yoldan dönüş olmadığı gibi, yolculuktan pişmanlık da yoktur. Unutulmasın, Ötüken sancağı inmeyecek, Söğüt ocağı sönmeyecektir." cümlelerini kullandı. 

Muhabir: Cüneyt Ateş, Enes Duran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın