Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,536.70
BTC/USDT
69,959.00
BIST 100
9,090.07
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Bakan Arslan 'demokrasi nöbetine' katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kars'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki olarak sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

26.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Bakan Arslan 'demokrasi nöbetine' katıldı Foto: Cüneyt Çelik/AA

Kars

KARS

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bu ülkenin geleceğini sıkıntıya sokmak için bu ülkenin parasıyla alınmış silahı, mermiyi, uçağı, tankı ülke insanına yönelttiler. Böyle bir hainliğe kalkıştılar. Bu hainliğe kalkışanlar, ülkenin insanı olamazlar. Peygamber ocağından, silahlı kuvvetlerinden askerler arasında olamazlar. Onlar, o kutlu üniformayı giymiş hainlerdi." dedi.

Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki olarak Kars'ta, vatandaşlarca o geceden itibaren İl Emniyet Müdürlüğü önünde sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne konuk oldu.

Burada vatandaşlara hitabeden Arslan, milletin yaklaşık 10 gündür meydanlarda demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını söyledi.

"Bu hainliğe kalkışanlar ülkenin insanı olamazlar"

Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın, liderliğini ve dik duruşunu herkesin bildiğini ve bazı güçlerin bunu çekemediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Büyüyen Türkiye'yi, 2023 hedeflerine yürüyen Türkiyeyi, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almak adına büyüyen Türkiye'yi, dünyadaki rakiplerimiz çekemeyebilirdi. Bölüşmeye alışanlar, onların pastasına bir ortak çıkmasını çekemeyebilirlerdi. Kendi rolünü kendi biçen, kendi milletinin insanının menfaati için yol alan bir Türkiye'yi istemezlerdi. 'Dünya beşten büyüktür' diyen, 'dünya sadece 5 ülkenin ağzına bakamaz' diyen Recep Tayip Erdoğan'ı istemeyen olabilirdi. Dış güçler, Erdoğan'ı istemeyebilirdi, hükümetini istememesini anlardık ancak anlamadığımız ve bir türlü anlam veremediğimiz bu dış düşmanların maşalığını yapanlardı. Dün farklı terör örgütleri adına maşalık yaptılar. En kalleşçesini 15 Temmuz'da yaptılar. Bu ülkenin geleceğini sıkıntıya sokmak için bu ülkenin parasıyla alınmış silahı, mermiyi, uçağı, tankı ülke insanına yönelttiler. Böyle bir hainliğe kalkıştılar. Bu hainliğe kalkışanlar ülkenin insanı olamazlar. Peygamber ocağından, silahlı kuvvetlerinden, askerler arasında olamazlar. Onlar, o kutlu üniformayı giymiş hainlerdi."

"Milletin tankın önünde durabileceğini hesaba katmadılar"

Darbe girişiminde bulunanların, şanlı milletin, din, dil, ırk ayırımı yapmadan bir olacağını, birlikte, millet şuuruyla hareket edeceğini hesaba katmadığını dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"Milletin tankın önünde durabileceğini, güvenlik güçleriyle hainlere karşı duracaklarını hesaba katmadılar. Cumhurbaşkanına, başkomutanına, hükümetine sahip çıkacağını hesaba katmadılar. İçimizdeki hainler, silahlı kuvvetlerin içindeki vatan evlatlarını hesaba katmadılar. Güvenlik güçlerini hesaba katmadılar. Yargı mensuplarını, kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanları, basın yayın kuruluşlarını hesaba katmadılar. TÜRKSAT'ın ölümüne savunulacağını hesaba katmadılar. Vatandaşın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın, başkomutanın, 'Ben bu milletin hizmetinde olmak için kefenimi taktım çıktım' dediğini unuttular. Başbakan Binali Yıldırım'ın, hükümetin, dik duracağını hesaba katmadılar. Bu millet sokaklara dökülürken, onların temsilcisi, onların hür iradesiyle seçilmiş milletvekillerin canı pahasına Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sahip çıkacağını hesaba katmadılar."

"Dışımızdaki düşmanlara da ders verdik"

Arslan, milletin 15 Temmuz'da sergilediği duruşla dünyaya millet olma dersi verdiğini vurguladı.

Türkiye'nin düşmanlarının, siyasi rekabete bakarak insanların millet olma şuurunun kaybolduğunu sandıklarını ama yanıldıklarını ifade eden Arslan, "Millet dünyaya 'evet seçimlerde bir birimizle mücadele edebiliriz ama gün birlik beraber olma, düşmana cevap verme günüyse, ben millet olma şuuruyla 78 milyon meydana çıkarım' diye ders verdi. 78 milyonun meydana çıkacağını hesaba katmadılar. Allah Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, onun mesai arkadaşlarını başımızdan eksik etmesin. Rabbim bütün siyasi parti liderlerinden, onların milletvekillerinden, sahadaki temsilcilerinden razı olsun. Biz sadece içimizdeki hainlere değil, dışımızdaki düşmanlara da ders verdik." diye konuştu. 

Muhabir: Yunus Okur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın