Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.76
ETH/USDT
3,558.10
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Spor, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Bu kez şehitler için kulaç atacak

Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, FETÖ darbe girişiminde şehit düşenleri anmak ve darbeyi püskürten halka teşekkür etmek için Didim-Bodrum arasını yüzerek geçip bir ilki gerçekleştirmeye çalışacak.

25.08.2016 - Güncelleme : 26.08.2016
Bu kez şehitler için kulaç atacak

BURSA-Hüseyin Yesilkavak

Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanları anmak ve darbeyi püskürten halka teşekkür etmek için yarın, daha önce hiç kimsenin denemediği bir rekor girişiminde bulunacağını söyledi. 

Muğla'da Didim ile Bodrum arasında 51,2 kilometrelik parkuru, Ege Denizi'ndeki dalgalar, akıntı ve şiddetli rüzgarla mücadele ederek geçmeye çalışacağını anlatan Sunaçoğlu, "Zor bir parkur olacak. Çünkü Ege Denizi yüzme açısından Karadeniz kadar zor bir parkur. Başaracağımı umuyorum." dedi.

"Kulaçlarımı demokrasi için atacağım" 

Sunaçoğlu, rekor denemesini özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasına denk getirmeye çalıştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ülkemizde 15 Temmuz'ta bir darbe girişimi yaşandı. Burada İstiklal Savaşı şehitlerimizi, gazilerimizi anmanın dışında 15 Temmuz'da yaşamını yitirenleri anmak ve darbeyi püskürten halkımıza teşekkür etmek istedim. Tarih kitaplarından Türk kelimesini çıkarttığınızda tarih yazmak mümkün değildir. Bugün büyük Türk milleti, 2 tank, bir jetle esir alınacak, darbe yapılacak bir ülke değildir. Biz Türk milleti olarak bu darbeyi püskürttük. Ben de Ege Denizi'nden okyanus ötesine bunun mesajını vermek istedim. Türkiye Cumhuriyeti birdir, hiçbir şekilde bölünmeyecektir. Bu maksatla bu darbeyi püskürten halkımıza kendi payıma şükranlarımı sunmak için böyle bir rekor girişimine giriştim. İnşallah başarılı olacağım. Bu kez kulaçlarımı demokrasi için atacağım."

Eski milli yüzücü, daha önce Mersin ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki 78, İzmir ile Urla arasındaki 40, Mersin ile Suriye kıyısı arasındaki 280 kilometrelik mesafeleri yüzerek geçtiğini anımsatarak, bunun dışında İstanbul ve Çanakkale boğazları ile İzmit Körfezi'ni boydan boya yine yüzerek geçtiğini belirtti.

"11-11,5 saat suda kalacağım"

Didim ile Bodrum arasındaki 51,2 kilometrelik mesafeyi, 11-11,5 saatte geçeceğini tahmin ettiğini belirten Sunaçoğlu, şunları söyledi:

"Saatte ortalama 4,5-5 kilometre hızla yüzüyorum. Yaklaşık 11-11,5 saat suda kalacağım. Bu süre zarfında tekne ile bir temasım olmayacak. Sporcu tekneye dokunamıyor. Gıdamı suda karşılamak suretiyle bu rekoru gerçekleştireceğim. Gıda olarak suda sıvı almak zorundasınız. Katı besin alamıyorsunuz çünkü vücut kabul etmiyor. Vitamin ve takviye edici gıdalar kullanıyoruz. En katı gıda ise sadece muz."

Sunaçoğlu, Didim ile Bodrum arasındaki denemesine ilişkin gerekli izinlerin verilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere ilgililere ve sponsorlarına teşekkür etti. 

Adını Guinness'e yazdırmak istiyor 

Alper Sunaçoğlu, 3 yıl önce Mersin ile Suriye kıyısı arasındaki 280 kilometre mesafeyi yüzerek geçip dünya rekoru kırmasına karşın, gerekli ödemeyi gerçekleştirmediği için adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdıramadığını belirtti.

O dönem kendisine bir sponsor bulamadığını aktaran Sunaçoğlu, "Şimdi önümde bir proje daha var. 340 kilometrelik Hazar Denizi'ni yüzerek geçeceğim. Mesafe Türkmenistan ve Azerbaycan arasında olacak. Onunla ilgili sponsor arayışımız devam ediyor. O sponsor bulunursa inşallah aynı mesafenin daha fazlasını yüzüp adımızı Guinness'e yazdıracağız. Şu anda gayri resmi rekor bende ama tescilli değil." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın