Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Bulgaristan 72 kişiyi Türkiye'ye iade etti

Bulgaristan'ın Türkiye'ye yılbaşından bu yana 72 kişiyi iade ettiği bildirildi.

18.10.2016 - Güncelleme : 21.03.2017
Bulgaristan 72 kişiyi Türkiye'ye iade etti

SOFYA

Bulgaristan'ın Türkiye'ye yılbaşından bu yana 72 kişiyi iade ettiği bildirildi.

Bulgaristan Sınır Polisinden yapılan açıklamada Romanya’ya giden bir tırda yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 7 kişilik bir grubun 15 Ekim'de Türkiye’ye teslim edildiği belirtildi.

Sınır Polis Genel Müdür Yardımcısı Svetoslav Manolov, Romanya’ya gitmek üzere Bulgaristan’a giriş yapan bir tırın kargo bölümünde saklanan FETÖ mensuplarından hiçbirinin Bulgaristan’dan sığınma talebinde bulunmadığını açıkladı.

FETÖ'cülerin gurbetçi olarak Batı Avrupa ülkelerine gittiklerini öne sürdükleri öğrenildi. Gözaltında bulunan tır şoförü hakkında ise insan kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma yürütülüyor.

Manolov, Bulgaristan’a yasa dışı yoldan giren veya Türkiye tarafından arandıkları belirlenen şahısların iadesinin yasal bir uygulamaya dayandırıldığına dikkati çekerek bugüne kadar 72 kişinin bu kapsamda Türkiye'ye iade edildiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: İhvan Radoykov


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın