Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,211.45
ETH/USDT
3,587.60
BTC/USDT
70,793.00
BIST 100
8,988.44
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oradan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pensilvanya'ya sesleniyorum. Bu devlete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer sıkıysa memleketine gel. Oradan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek." dedi.

16.07.2016 - Güncelleme : 25.07.2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oradan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Pensilvanya'ya da sesleniyorum. Bu devlete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer sıkıysa memleketine gel. Oradan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek." dedi.

Erdoğan, Atatürk Havalimanında bekleyişini sürdürürken vatandaşlara yaptığı konuşmada, Kutlu bir yolun mensupları olduğunu anlatarak, "Bu kutlu yürüyüşte, kula kulluk değil sadece hakka kulluk var. Fakat kula kul olanlar, çıkara kul olanlar, tertemiz ordumuzun içerisine sızmak suretiyle paralel devlet yapılanmasının, 17-25 Aralık'tan sonra bunların ne olduğu dün akşamki eylemleriyle tam manasıyla ortaya çıkmıştır" dedi.

"Kardeşlerim, yeter ki siz bu duruşunuzu devam ettirin"

"İdam isteriz" sloganlarıyla konuşması kesilen Erdoğan, "Görüldüğü gibi terör eylemleri tam manasıyla örneklerini dün akşam verdiler. Bu milletin, fakir fukaranın imkanlarıyla, paralarıyla alınan silahları bu millete yöneltecek kadar alçaktır bunlar. İmkanlarıyla, paralarıyla silahlarıyla bu millete yöneltecek kadar alçaklar. Tankları kime yöneltiyorlar? O tanklarla nereyi kurşunluyorlar." ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar, F-16 uçaklarını babalarının sermayesiyle mi aldılar?" diyerek, "Kardeşlerim, yeter ki siz bu duruşunuzu devam ettirin. Bu ifadeyi özellikle kullanmak istiyorum. Ordumuzun en üst kademesinden, Genelkurmay Başkanından kuvvet komutanlarına kadar ve en alt tabakadaki erbaşına kadar alet olmuş olanlar, bunlar bir azınlık.Türkiye'de silahlı kuvvetler, devleti yönetmiyor, yönetemez, bunu böyle bilin. Şu anda bu milletin kendi iradesiyle iş başına getirdiği millet, yüzde 52 ile işbaşına getirdiği Cumhurbaşkanı görevde." değerlendirmesini yaptı.

"Yapamayacağımız hiçbir şey yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: 

"Yeter ki biz şuna inanalım; Bu beden bu tende oldukça, kefenimizi giyerek bunların karşısına dikildikçe, yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Pensilvanya'ya da sesleniyorum. Bu devlete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer sıkıysa memleketine gel. Oradan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek. Türkiye'nin büyümesini hazmedemiyorlar. Bu milletin güçlenmesini hazmedemiyorlar ama onlar isteseler de istemeseler de hak nurunu tamamlayacaktır. "

"Buradan durum normalleşene kadar ayrılmak yok"

Türk Hava Yollarının seferlerini başlattığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda Türk Hava Yolları seferlerini başlattı. Ankara'da bir ufak sıkıntı var. İnşallah, Ankara'da da o açılacak. Kardeşlerim, size bir şey söyleyeceğim. Buradan durum normalleşene kadar ayrılmak yok. Ben de ayrılmayacağım. Berabersek, burada kalacağız."




"Recep Tayyip Erdoğan" ve "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor" sloganları üzerine Erdoğan, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" dedi. 

Tüm vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, "Ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Yolumuz bu." şeklinde konuştu.

Muhabir: Emrah Güney

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın