Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesine saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı

FETÖ darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve çevresine yönelik saldırılara ait yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

25.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Cumhurbaşkanlığı Külliyesine saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve çevresine yönelik saldırılara ait yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 

Milli iradeyi hedef alan 15 Temmuz darbe girişiminde, FETÖ üyesi askerlerin savaş uçaklarıyla bombaladıkları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve darbe girişimini engellemek için Külliye'ye gelen vatandaşlara yönelik saldırılar, güvenlik kameralarına yansıdı. 

Cuntacı askerlerin kontrolündeki savaş uçağı ve kobra helikopterin, Külliye üzerinde alçak uçuş yaparak, sortiler gerçekleştirdiği anlarda, protokol kapısına ve kapı önünde bekleyen TOMA'ya helikopterden ateş açıldığı görüntülere yansıdı. 

Başka bir görüntüde de helikopterden ana binaya ateş açılması yer alıyor.

Alparslan Türkeş Caddesi ile Cumhurbaşkanlığı Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta bulunan polislere ve vatandaşların üzerine, helikopterden ateş açılması ile vatandaşların, helikopterden bomba atılmasının ardından dehşet içinde olay yerinden kaçıştığı anlar da güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülere yansıdı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girme teşebbüsünde bulunan FETÖ üyesi askerlerin, vatandaşlar tarafından derdest edilmesinin de yer aldığı görüntülerde, etkisiz hale getirilen askerlerin, vatandaşların tepkileri eşliğinde gözaltına alındığı anlar da bulunuyor.

Muhabir: Sinan Uslu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.