Dolar
32.31
Euro
34.95
Altın
2,205.21
ETH/USDT
3,585.90
BTC/USDT
70,910.00
BIST 100
9,068.84
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Darbe girişiminde yaralanan polis hastanede evlendi

Bölücü terör örgütü FETÖ'nun darbe girişimi sırasında yaralanan polis memuru Ferdi Akyün, nişanlısı Nesrin Demir ile hayatını, hastanede düzenlenen törenle birleştirdi.

Hatice Şenses Kurukız  | 26.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Darbe girişiminde yaralanan polis hastanede evlendi

Istanbul

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ayağından ve kolundan yaralanan polis memuru Ferdi Akyün (28) ile nişanlısı Nesrin Demir (23), hastanede düzenlenen törenle dünyaevine girdi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da izinli olduğu halde Topkule Kışlası'na göreve giden Akyün, burada yaralanmasının ardından Bağcılar Medipol Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen sade bir törenle evlenen çiftin düğünleri ise 21 Ağustos'ta Erzurum'da yapılacak.

Tören için tedavisinin devam ettiği odasından nişanlısı Demir ve yakınlarının eşliğinde salona giden Akyün'ün tekerlekli sandalyeyle getirildiği görüldü.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun nikahlarını kıydığı çiftin şahitliklerini de İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir ile Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren yaptı.

Nikah töreninin ardından Belediye Başkanı Göksu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hediyesini çifte takdim etti.

"Bu uğurda mükafat olarak da gazi olduk"

Damat Ferdi Akyün, nikahın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bu olayla ilgili olarak, 15 Temmuz günü davetiyeleri bastırdım. Bunların dağıtılması için akrabalarımı ziyarete gittik. Bu olayların gelişmesi üzerine de birliğimize döndük tekrar. Verilen işimizi, görevimizi yaptık. Neticesi böyle oldu. Bu uğurda mükafat olarak da gazi olduk. Şükürler olsun. Benimle aynı zamanda yanımda olan arkadaşımla aynı hastanede birlikte yatıyoruz. Allah sivil, resmi bu uğurda çatışan tüm herkese, yaralılara yardımcı olsun. İnşallah en kısa zamanda iyi oluruz. Biz şükür şu an iyiyiz. Her şeye rağmen dimdik ayaktayız. Hayatın gerektirdiği şekilde işlerimizi yoluna koymaya çalışıyoruz. Bir şekilde hayat yürüyor. Şehit olan sivil, resmi tüm kardeşlerimizin de ailesine Allah yardım etsin, tüm Türkiye'nin başı sağ olsun."

Akyün, bir gazetecinin eşi Demir ile törende neden siyah kıyafetler tercih ettiklerini sorması üzerine de "Biz yaralandık, şehit olan arkadaşlarımız var. Şu an bir üst katta benden durumu daha ağır olan arkadaşım da var. Şaşaalı bir şey yapmak istemedik." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.