Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.20
BTC/USDT
69,832.00
BIST 100
9,084.07
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Darbe karşıtı vatandaşlara 'sivil kurşunu' kamerada

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İzmir'de sokağa çıkan vatandaşlara silahla ateş edilmesi ve bir kişinin yaralanması, güvenlik kamerasına yansıdı.

Şafak Yel, Mustafa Yıldırım  | 16.08.2016 - Güncelleme : 17.08.2016
Darbe karşıtı vatandaşlara 'sivil kurşunu' kamerada

Izmir

İZMİR - Şafak Yel/Mustafa Yıldırım

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İzmir'de bir kişinin darbe karşıtı vatandaşlara tabancayla ateş etmesi ve bir kişinin yaralanmasına ilişkin güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece sokağa çıkan vatandaşlar, bir kişinin sözlü ve silahlı müdahalesine uğradı.

Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'nde Türk bayraklarıyla sokağa çıkan vatandaşlara tepki gösteren bir kişi, bir anda kalabalığın üzerine tabancayla ateş etti.

Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde, Cemal Gürsel Caddesi'nde toplanan vatandaşlara silah doğrultan bir kişinin tabancayla ateş etmesi, silah sesleri üzerine vatandaşların kaçışması yer alıyor.

Görüntülerde, meydana çıkan Ali Gürsu'nun (38) tabancadan çıkan mermiyle yaralanması da görülüyor.

Vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerinde ise saldırıyı gerçekleştirdiği kişinin de aralarında bulunduğu iddia edilen grubun sela okunan Bostanlı Camisi önünde "İmamlar nerede, Tayyip nerede?" diye bağırmaları ile silah sesleri duyuluyor.

Görüntülerde, olay yerine gelen ambulansın Gürsu'ya müdahalesi ile yaşanan panik dikkati çekiyor.

Darbe karşıtlarına silahla müdahale 

Silahla yaralanan Ali Gürsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara çıktıklarını, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığının önünde toplandıklarını ifade etti.

Buradan araçlarla Konak Meydanı'na hareket ettiklerini, kendilerine ulaşan "Bostanlı Camisi'ne bir grubun saldırdığı" yönündeki bilgi üzerine cami önüne geldiklerini aktaran Gürsu, araçlardan iner inmez bir grubun silahlı saldırısına uğradıklarını dile getirdi.

Gürsu, olayı şöyle anlattı:

"Cami önüne geldiğimizde daha önceden de havaya ateş ettiklerini öğrendiğim bir grupla karşılaştık ve bir anda yaylım ateşine tutulduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ve küfür ettiklerini duydum. Benim üzerimde boylu boyunca asılı bir Türk bayrağı vardı. Mermi sesleri gelince uzaklaşmaya çalışırken bana 2 mermi isabet ederek yaralandım. Cumhurbaşkanımızın tekrar böyle bir çağrı yaptığını duyarsam hiç düşünmeden tekrar meydanlara çıkarım. Oy veren kişiler verdiği oyun arkasında durmasını da bilecek. İşte biz de böyle yaptık. Bir vatandaş olarak verdiğim oyun arkasında durdum. Bu kadar şehit verildi, bu uğurda darbeciler muvaffak olamadılar ve olamayacaklar da. Tekrar aynı şey olsa yine meydanlarda olurum."

Silahla ateş açan kişi tutuklandı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis ettiği Metin Arslan (43), C.G.B. (36), A.C. (24), C.C.A. (30) ve S.K'yı (32) gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Metin Arslan, 11 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, kamu kurumu ve kamu kurumu niteliğinde bulunan meslek kuruluşlarının faaliyetlerinin engellenmesi, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve kasten silahla yaralama" gibi suçlamalarla tutuklandı.

Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.