Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Darbeciler şehit polisin düşlerini de bombaladı'

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşen özel harekat polisi Sevda Güngör'ün annesi, 15 Temmuz akşamı yaşadıklarını ve kızının hayallerine ulaşamamasının verdiği hüznü anlattı.

Ömer Yıldız  | 21.08.2016 - Güncelleme : 21.08.2016
'Darbeciler şehit polisin düşlerini de bombaladı' Fotoğraf AA: Ömer Yıldız

Adana

ADANA - ÖMER YILDIZ 

Ankara Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitim Tesislerine 15 Temmuz'da yapılan saldırıda şehit olan Sevda Güngör'ün (27) babası Mehmet ve annesi Nural Güngör, hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor.

Anne Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının, zorluklarla yetiştirdiği 4 evladından en küçüğü olduğunu, Dumlupınar Üniversitesi Maliye Bölümünü tamamladıktan sonra polis olmaya karar verdiğini söyledi.

Evladının 11 ay önce mesleğe başladığını, aldığı eğitimin ardından özel harekat polisi olduğunu anlatan Güngör, kızının azimli, güler yüzlü ve çevresi tarafından sevilen biri olduğunu dile getirdi.

Güngör, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kızının kendisini telefonla aradığını belirterek, "(Anne dua et bana. Fetih Suresi'ni oku) dedi. Sonra göreve çağrıldığını söyleyerek evden çıkmış. Bir daha ulaşamadık. Şehit haberlerini duyunca kendisini aradık cep telefonundan ama ulaşamadık. Yetkililer haber verene kadar inanmadım şehit olduğuna. Kızımın büyük hayalleri vardı. 'Anne çok yükseleceğim' derdi. Kızım şehitliğe yükseldi." diye konuştu.

"Evlenip anne olmayı hayal ediyordu"

Kızının geçici görevle Konya'ya gittiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sarı renkli oyuncak araba hediye aldığını anlatan Güngör, şöyle devam etti:

"Evlenip çocuk sahibi olmak istediğini söylerdi. Çevik kuvvette çalışırken Cumhurbaşkanı kızıma oyuncak araba hediye etmiş, uzaktan kumandalı sarı renkli bir taksi. 'Anne bunu saklayacağım. 'Çocuğum olursa ilk hediyesi hediyesi bu olacak. Kimseye vermem' demişti. Bütün hayalleri yarım kaldı. Allah kimsenin başına vermesin. Evlat acısı çok kötüymüş. Kızımın ölümüne sebep olanlar biz nasıl yandıysak onlar da öyle yansın. Kabullenemiyorum, her şeyin son noktasındayım. Gencecik, tomurcuk bir çiçek, açmadan soldu gitti."

Yarım kalan mektup

Şehidin eşyalarını topladığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazılmış yarım kalan bir mektup bulan anne Güngör, kızının mektubu üniversiteden mezun olduğu dönemde yazdığını tahmin ettiğini dile getirdi.

Güngör'ün iki yıl önce yazdığı ve "Sayın Cumhurbaşkanım" diye başlayan yarım kalan mektubu şöyle:

"Ben Sevda Güngör. 24 yaşında Adana'nın Karaisalı ilçesi Çatalan köyündenim. Ben hayallerinin peşinden gidemediği için okumuş bir genç kızım. Cumhurbaşkanım, biz köylüyüz, bizim Allah'tan başka sığınacak kimsemiz olmadı. Sizi büyüğümüz bilip derdimi size yazmaya karar verdim. İyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum? Aslında biraz da korkuyorum. Kime yazdığımı düşündükçe ağlamak istiyorum. Ağlıyorum da ama 'Bir ümit' diyorum. Rabbim nasip etmeyecek olsa, yazmayı nasip etmezdi diyorum."

"Şehit olmasaydı yanına gidecektim"

Şehit Güngör'ün babası Mehmet Güngör de kızıyla arkadaş gibi olduklarını anlattı.

Kızının üniversiteyi bitirdikten sonra İstanbul'da 6 aylık kursun ardından polis olduğunu dile getiren Güngör, "Sevda, ortaokuldan bu yana polis olmak istiyordu. Çalışkandı, hiçbir şeyi zor görmezdi. Kursu tamamlayınca tayini Mersin'e çıktı. Sonra özel harekat polisi oldu. Bu sürede doğru dürüst görüşemedik. Şehit olmasaydı bir iki gün sonra yanına gidecektim." sözlerine yer verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın