Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Darbecilere direnen imam bacağını kaybetti

FETÖ'nün darbe girişimine engel olmak için 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan imam Çınar, helikopterden açılan ateş sonucu bacağını kaybetti.

Duygu Yener  | 30.07.2016 - Güncelleme : 31.07.2016
Darbecilere direnen imam bacağını kaybetti

Ankara

ANKARA - Duygu Yener

15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı durmak için Genelkurmay Başkanlığı önüne giden Ankara Keçiören Yükseltepe Kayabaşı Camisi imamı Hüseyin Çınar, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine yola çıktıklarını ifade eden Çınar, Genelkurmay Başkanlığına giderken, tankların arabaları ezdiğini gördüğünü söyledi.

Bütün vatandaşların büyük bir cesaretle, korkmadan yürüdüklerini dile getiren Çınar, Genelkurmay kavşağına geldikleri sırada Türkiye Büyük Millet Meclisine bomba atıldığını söyledi.

"Kalkmaya çalıştım, sağ ayağım yok"

Çınar, helikopterden halkın üzerine de ateş açıldığını, bu sırada kendisinin de yaralandığını belirterek, "Kalkmaya çalıştım, sol ayak var, sağ ayağım yok. Ayağımın yerde olduğunu gördüm. Tamamen koptuğunu zannediyordum. Kopmamış, bir kısmı küçük bir yerden tutuyordu. Beni götürmeye çalıştıklarında ikinci bir saldırı daha oldu. Beni yere bıraktılar. Onlar da mevzi aldılar. Tehlike geçince tekrar yardıma geldiler." diye konuştu.

Halkın bu yaşananları hak etmediğini dile getiren Çınar, Türk milletinin toprağına, vatanına, milletine ve sancağına, bütün değerlerine sahip çıkan bir millet olduğuna işaret etti.

Darbe girişimine direnirken bacağını kaybeden Çınar, "Benim bir bacağım gitmiş önemli değil. İki bacağım, iki kolum gövdem gidebilirdi. Bunlar vatan için feda olsun. Çünkü Mehmet Akif Ersoy da öyle diyor. Bu vatana feda olmanın caiz olduğunu bize öğretiyor. Sancağımız, bayrağımız için feda olsun." ifadesini kullandı.

Genelkurmay Başkanlığı önünde darbe girişimini engellemeye çalışan sivil vatandaşlardan Raman Moran ve Muhammed Salih Bilge de helikopterden açılan ateşle yaralandı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın