Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Eski BDDK çalışanlarının 'ByLock' davasında duruşma ertelendi

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla eski BDDK çalışanı 22'si tutuklu 26 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi.

03.04.2017 - Güncelleme : 03.04.2017
Eski BDDK çalışanlarının 'ByLock' davasında duruşma ertelendi

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla eski Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) müşaviri, murakıbı, uzman ve uzman yardımcılarından oluşan 22'si tutuklu 26 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Savunma yapan tutuklu sanık Aytunç Bakır, suçlamaları reddederek 'ByLock' programını indirmediğini ve kullanmadığını öne sürdü.

Söz alarak savunmasını yapan tutuklu sanık Arif Özoğlu da "ByLock" kullanmadığını ve hakkında düzenlenen raporun yanlış olduğunu iddia etti.

Savunmasını tamamlayan tutuklu sanıklardan Bayram Çakar da FETÖ üyesi olmadığını ve örgüte üye herhangi birini tanımadığını öne sürdü. Çakar, ailesinin geçimiyle ilgilendiğini belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Sırasıyla söz alan tutuklu sanıklar Eren Özen, Gökhan Konak, Kayhan Kahyalar ve Murat Türker de savunma yaptı.

Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi.

Muhabir: Yunus Ege-Murat Kaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.