Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Eski Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz tutuklandı

Rize'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında eski Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz'ın da bulunduğu 6 akademisyen tutuklandı.

24.08.2016 - Güncelleme : 24.08.2016
Eski Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz tutuklandı

RİZE

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 akademisyenden aralarında eski Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın da bulunduğu 6'sı tutuklandı.

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına aldığı 21 akademisyenden 12'si, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Eski Rektör Yılmaz tutuklandı

Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle Rize Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan, aralarında Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın da bulunduğu 6 akademisyen tutuklandı, diğer akademisyenler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın