Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

FETÖ çalıntı soruları verirken Kur'an'a el bastırmış

Karaman'da, FETÖ'den aldığı sorularla komiser yardımcılığı sınavını kazanan M.E, sınava hazırlıklarını ve soruların örgüt üyelerine nasıl verildiğini anlattı.

Mehmet Çetin  | 21.09.2016 - Güncelleme : 21.09.2016
FETÖ çalıntı soruları verirken Kur'an'a el bastırmış

Karaman

KARAMAN - Mehmet Çetin

Karaman'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan yararlanan M.E, örgütten aldığı sorularla komiser yardımcılığı sınavını kazanmasını ve soruların örgüt üyelerine nasıl verildiğini anlattı.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan polis memuru K.Y, 2013 yılındaki komiser yardımcılığı sınavı öncesi Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli H.S, M.N. ve T.K'nın aralarında sınav ile ilgili konuştuklarını, H.S'nin, "Bizim onay vermediğimiz kimse sınava bile giremez" dediğini söyledi.

Bu konuşmadan bir süre sonra H.S'nin kendisini TOKİ konutlarındaki bir evde sohbete çağırdığını, burada "Girme" dediği bir odaya yanlışlıkla girdiğinde oda duvarına yansıtılmış test sorularını gördüğünü anlatan K.Y, "Odada kimlerin olduğunu göremedim. H.S. bana, 'Komiserlik sınavına çalışıyorlar' dedi. Yapı içerisinde bu şekilde soru sorulması yasak olduğu için ne testi çözdüklerini sormadım. Fakat şüphelendim. Sonra M.E. ve A.S. girdikleri sınavı kazandı." dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, K.Y'nin ifadesi üzerine M.E'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkarılan ve etkin pişmanlıktan yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.E, ifadesinde FETÖ'nün emniyet yapılanmasında H.S. ve K.Y'nin de bulunduğu grupta yer aldığını belirtti.

"Sınavdan 10 gün önce izne ayrılmamı istedi"

Grubun sorumlusunun H.S. ve öğretmen E.T. olduğunu, daha sonra gruba polis memuru A.S'nin de katıldığını aktaran M.E, şöyle devam etti:

"Karaman'da polis memuru olarak görev yaparken 2013 yılı mart ayında komiserlik sınavı açıldı. Polislik mesleğini çok sevdiğim ve meslekte yükselmek istediğimden komiserlik sınavına girmeye karar verdim. Sınava gireceğimden grup sorumlusu H.S'nin haberi oldu. Bana, 'Teşkilatta senin gibi iyi niyetli, çalışkan ve personeline iyi davranacak amirlere ihtiyaç var. Sınavlara iyi hazırlan' dedi. Sınavdan 10 gün önce izne ayrılmamı istedi. Ben de 10 gün kala izne ayrıldım."

İzne ayrıldığı gün H.S'nin, yapıya bağlı polis gruplarının toplandığı evin anahtarını verdiğini dile getiren M.E, şöyle dedi:

"O gün eve A.S. de geldi. H.S. tarafından gönderildiğini, beraber sınava hazırlanacağımızı söyledi. Akşamları evime gidiyordum, A.S. ise çoğunlukla geceleri de bu evde kalıyordu. Sınavdan 2 gün önce akşam vakti, önceden tanımadığım ve tarih öğretmeni olduğunu söyleyen F.A. eve geldi. Getirdiği sinevizyon sistemi ile bize 2-3 saat tarih ve genel kültür dersi anlattı. Sınavdan bir gün önce öğretmen E.T, bizimle ayrı ayrı görüşmek istediğini söyledi. Önce ben odaya girdim. Benden Kur'an-ı Kerim getirmemi istedi. Komiserlik sınavında çıkacak soruları bize vereceğini, bu durumu kimseye söylemememizi, hatta aynı evde kaldığım A.S. ile bile bu konuyu konuşmamamız gerektiğini söyledi. E.T, 'Şayet birbirinize ve başkalarına bahsederseniz eşinizden boş olursunuz' gibi söylemlerde bulundu. Kur'an üzerine yemin ettirdi. Sonra dizüstü bilgisayarında, uzun şifreler girerek açtığı klasörde soruları gösterdi. Yaklaşık 1 saat bu soruları çalıştırdı. Sonra A.S'yi odaya göndermemi istedi."

"Bir kaç ay sohbetlere katıldım"

M.E, ertesi sabah A.S'nin otomobiliyle sınava girmek için Konya'ya gittiklerini belirterek, şunları ifade etti:

"Sınavla ilgili hiçbir şey konuşmadık. Sınavdaki 100 sorudan 75'i, bir gün önce evde E.T'nin bilgisayarını açarak çalıştırdığı sorularla birebir aynıydı. Tüm soruları cevapladım. 89 puan alarak sınavı kazandım. 1 ay sonra kurs için Ankaraya gittim. Burada polis memuru D.Ş. beni sık sık cemaat toplantılarına çağırdı. Bir süre toplantılara katılmadım. Sonra ısrarlara dayanamayarak bir kaç kez toplantılara katıldım. Sohbetler evimin de olduğu sitede oturan D.Ş'nin evinde yapılıyordu. Bir kaç ay sohbetlere katıldım."

M.E, 17-25 Aralık'tan sonra sohbetlere katılmadığını ve yapıyla bağını tamamen kopardığını, komiser yardımcılığı kursu bittikten sonra 2014 yılı ağustos ayında Adana'nın Ceyhan ilçesine atamasının yapıldığını belirtti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın