Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.30
BTC/USDT
70,042.00
BIST 100
9,132.03
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

FETÖ'deki çözülme 'ByLock' yazışmalarına yansıdı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün insan ve finans kaynaklarındaki çözülme, örgütün şifreli yazışma programı "ByLock"a yansıdı.

Mustafa Yıldırım  | 29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
FETÖ'deki çözülme 'ByLock' yazışmalarına yansıdı

Izmir

İZMİR - Mustafa Yıldırım

İzmir'de yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalarda, 17-25 Aralık süreciyle başlayan ve AK Parti'nin 1 Kasım Genel Seçimi'nde tek başına iktidar olduktan sonra artan çözülmelerin örgüt mensuplarının kendi aralarında şifreli yazışmalarda kullandığı "ByLock" yazışmalarına yansıdığı görüldü.

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen örgüt elemanlarının şifreli yazışma programı "ByLock" aracılığıyla kendi aralarında yaptığı mesajlaşmalarda, FETÖ/PDY mensuplarının AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidara gelmesi sonrası örgüt üyelerinin eleman ve finansal kaynak bulmakta zorlandığı ve panik havasına girdiği dikkati çekiyor.

"Panik havasını dağıtmamız lazım"

FETÖ'nün sözde imamının "ByLock" aracılığıyla seçimler sonrası yaptığı bir paylaşımda, "Seçimlerin akabinde özellikle İstanbul ve İzmir'de Bank Asya'dan yoğunluklu bir para çekimi oldu. Bu durumu hadim abiler üzerinden durdurmak gerekiyor. Panik havasını dağıtmamız lazım. Konu H.E'ye arz edildi, uygun gördü." ifadeleri yer alıyor.

Bütün örgüt üyelerine iletilmesi istenen ve örgütün elaman sıkıntısı çektiği görülen bir başka gizli mesajda ise şu yazışma dikkati çekiyor:

"Değerli abiler, çevremizde MYO veya üniversiteden mezun olmuş 35 yaşını geçmemiş arkadaşları bizimle tanıştırmanızı istiyoruz. Manevi kriter olarak arkadaş yönlendirmeye, sohbetlere gelip gitmeye uygun arkadaş olsun, bunu istiyoruz."

FETÖ elebaşı Gülen'le bir araya gelme vaadi

Ele geçirilen belgelerde, seçimler sonrası eleman ve finansal kaynak azalması yaşayan örgütün elemanlarını motive etmek, finansal kaynakları aktif tutmak, himmet, burs, kurban bağışı gibi gelir getirici faaliyetlerini çoğaltmak amacıyla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le bir araya gelme vadediliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.