Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.51
ETH/USDT
3,557.90
BTC/USDT
70,540.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

FETÖ'nün il imamları 'eş vali' gibi çalışmış

Eski Bursa Valisi Harput hakkında yürütülen soruşturmada, Harput'un il imamları ile görevi ortak yürütüp bu kişilere bir nevi "eş valilik" pozisyonu verdiği ileri sürülüyor.

Uğur Ulu  | 30.07.2016 - Güncelleme : 30.07.2016
FETÖ'nün il imamları 'eş vali' gibi çalışmış

Bursa

BURSA - Uğur Ulu

Bursa merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput hakkındaki soruşturmada, il imamları ile görevi ortak yürütüp onlara bir nevi "eş valilik" pozisyonu verdiği, kurumları ve özel şirketleri FETÖ'nün emrine atadığı iddiaları üzerinde duruluyor.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ/PDY'ye yönelik başlattığı operasyon sürüyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski BTSO ve Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı ve eski Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman ve oğulları, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er ile birçok firma ve derneğin yöneticisinin de aralarında bulunduğu 100 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

"Hayır" adı altında toplanan paralar örgüte aktarıldı

Eski Vali Harput'la ilgili de yapılan ihbar, şikayet ve elde edilen bilgiler doğrultusunda başlatılan soruşturmada, il imamları ile görevi ortak yürütüp, bu kişilere bir nevi "eş valilik" gibi pozisyon verdiği, kurumlar ve özel şirketleri FETÖ'nün emrine atadığı iddiaları üzerinde durulduğu belirtildi.

FETÖ'nün, Bursa'daki tüm devlet kurumlarında etkinliğini artırıp, devletin tüm imkan ile yargı, polis ve vergi denetim gibi gücünün örgüte temsil edildiği, özel sektörde faaliyet gösteren şirket ve bu şirketlerin oluşturduğu birliklerin FETÖ'nün sürekli gelir kaynağı haline getirildiği, sivil toplum kuruluşlarının tamamının yönetimini, bu örgüte teslim etmek üzere devlet gücünün kullanıldığı ileri sürüldü.

Harput hakkında, il genelinde emniyet müdürü, hakim ya da savcı, vergi dairesi ve SGK yöneticisi ve çalışanlarının, "eş vali" ile belirlenen bir iş adamına gittiği, şahsa "aba altından sopa gösterip" bir anlamda ceza kesilerek para alındığı ve bunun da "hayır" adı altında toplanarak örgüte aktarıldığı iddialarıyla soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın