Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.50
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

FETÖ'nün medya yapılanmasına operasyonda isimler belli oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 35 şüphelinin isimleri belli oldu.

30.08.2016 - Güncelleme : 31.08.2016
FETÖ'nün medya yapılanmasına operasyonda isimler belli oldu

İSTANBUL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 35 gazeteci ve akademisyenden 9'u yakalanırken, firari olan 26 şüpheliden 18'inin yurt dışına çıktığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 gazeteci ve akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı.

Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara ve İzmit'te düzenledikleri operasyonlarda, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek'i gözaltına aldı.

Arananların isimleri

Polis ekipleri, firari olan 26 şüpheliyi ise adreslerinde bulamadı.

Hakkında gözaltı kararı olan ancak adreslerinde bulunamayan ve bir kısmının yurt dışına çıktığı tespit edilen, aralarında gazeteci ile akademisyenlerin bulunduğu 26 şüphelinin isimleri şöyle:

''Ergun Babahan, Eyüp Can Sağlık, Mehmet Yavuz Baydar, Erhan Başyurt, Abdülkerim Balcı, Atilla Taş, Asım Yıldırım, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Önder Deligöz, Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Ali Yurttagül, Ayşe Özkalay, Can Bahadır Yüce, Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, İbrahim Öztürk, Kemal Gülen, Mahmut Akpınar, Mutlu Çölgeçen ile Prof. Dr. Osman Özsoy, İhsan Yılmaz ve Savaş Genç.''

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, FETÖ ile bağlantılı oldukları ve çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü FETÖ lehine propaganda yaptıkları öne sürülüyor.

Gözaltında tutulan Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek'in emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonların devam ettiği bildirildi.

Yapılan incelemede firari olan 26 şüpheliden 18'inin yurt dışına çıktığı belirlendi.

Muhabir: Muhammed Enes Can, Hüseyin Bağış, Arif Yakıcı


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın