Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.49
ETH/USDT
3,563.00
BTC/USDT
70,970.00
BIST 100
9,079.97
Kültür, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Halktan oyuncu çıkmaz'

Tiyatro sanatçısı Erhan Yazıcıoğlu, FETÖ'nün darbe girişimine 'tiyatro' diyenleri kınayarak, "Yöneten kim olursa olsun, yönetmen ne kadar başarılı olursa olsun, halktan oyuncu çıkmaz." dedi.

22.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
'Halktan oyuncu çıkmaz'

İSTANBUL  - SALİHA ÖZDEMİR

Tiyatro sanatçısı Erhan Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi erken yattığını, çocuklarının konuşmaları üzerine uyandığını, çocuklarının kendisine darbe olduğunu söylediğini anlattı.

Söylenenlere inanamadığını dile getiren Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Rüya zannettim, gerçekten inanamadım. Çünkü 21. yüzyıldayız, Türkiye'm gelişiyor, ilerliyor. Belirli bir huzur yakalanmış, güçlü bir devlet, büyük onay almış bir hükümet var. 'Bu rahatlıktan, neden rahatsız olduk?' diye düşünürken televizyonu açtım ve göz yaşları içinde tankın içinden ateş edilirken, iki genç arkadaşın yere düştüğünü izledim ve gerçekten çok bozuldum."

Yazıcıoğlu, daima sanatı halkla, siyasetle birleştirmeye, birlikte düşünmeye çalışan sanatçı olduğunu ifade ederek, darbe girişimi sırasında da bunları düşündüğünü kaydetti.

İki genç kız babası olduğuna dikkati çeken Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Gençleri yetiştirmeye çalışan bir hoca olarak, bir anda ülkesini yok sayıp, ülkesini terk eden, adını ne koymak lazım namussuz mu soysuz mu bilmiyorum, o tip insanların göz bebeğimiz ordunun içine sızıp, kandırılabilecek, tavlanabilecek gençlerini ve bir takım tamahkar subaylarını kafalamasını sorguladım. Bence bu yüzde biri bile geçmiyor. Zaten darbecik oluşundan da çok belli.".

"Aileme ve milletime dokunan her yılanın başını bu yaşta da olsa ezerim"

Yazıcıoğlu, başarısız darbe girişiminde hayatını kaybedenler için çok üzüldüğünü söyleyerek, "Erol Olçak Bey’i de tanırdım üstelik. Böylesine acılar yaşanırken, halkın duruşu, o tankın altına yatan çocukların görüntüsü. Ben de bir akrobat gibi oldum, bana da gençlik falan geldi. 'Acaba ben de yapabilir miyim, ben de bu cesareti gösterebilir miyim' diye düşündüm. Çünkü benim aileme ve milletime dokunan her yılanın başını bu yaşta da olsa ezerim." ifadelerini kullandı.

"Halkı doğru yönlendirenleri karalamak isteyenler oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasının doğru bir hamle olduğuna vurgu yapan Yazıcıoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"O gece yaşananlar için 'çakma' ya da 'tiyatro' gibi lafları edenleri de kınıyorum. Halkı doğru yönlendirenleri karalamak isteyenler oldu. Belki de sadece halkın değil, halkı karalamaya çalışanların bir çaresizliğiydi. Hala tiyatro kavramını politikanın içine monte edip, 'Burada tiyatro yapma', 'Bu bir tiyatro' demeleri de hoşuma gitmiyor. Tiyatrocuların, 'tiyatro' demeleri hiç hoşuma gitmiyor. Tiyatro ayrı bir kavramdır, tiyatroyu bu tip kavramlar ile karıştırmamak lazım. Tiyatro kutsal bir sanattır, kirletmeyin tiyatroyu."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın