Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

İranlı turistlerden demokrasi nöbetine destek

İran'dan tatil için Van'a gelen turistler, elllerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine katılarak, darbeye karşı duran Vanlılara destek oldu.

Özkan Bilgin, Mesut Varol  | 30.07.2016 - Güncelleme : 30.07.2016
İranlı turistlerden demokrasi nöbetine destek

Van

VAN - Özkan Bilgin/Mesut Varol

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti"ne, tatil için kente gelen İranlı turistler de destek verdi.

Komşu ülkeden tatil ve alışveriş yapmak için Van'a gelen İranlılar, geceleri de darbe girişiminden bu yana Beşyol Meydanı'nda toplanarak demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşların yanında yer alıyor.

Ellerine Türk bayrakları alan İranlılar, gece geç saatlere kadar vatandaşlarla birlikte atılan slogan ve söylenen şarkılara eşlik ederek, darbeyi protesto ediyor.

Türkiye'deki darbe girişimini haber kanallarından takip ettiklerini anlatan İranlı turistlerden Amir Mısavatı "Biz de Türk halkına destek vermek için buradayız ve sabaha kadar nöbete katılıyoruz. Türk halkının bir ve beraber olduğunu görmek bizi çok mutlu etti." dedi.

Mevcut durumun Türkiye'ye hayır getireceğine inandığını söyleyen turistlerden Nefise Ferid de kente turist olarak geldiklerini, Türk halkına destek vermek amacıyla ailece demokrasi nöbetine katıldıklarını ifade etti.

Tatil için Van'a geldiklerini anımsatan Leyla Haydari ise Türkiye'deki darbe girişimini basından takip ettiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Alanlarda binlerce insanı bir arada görmek gerçekten sıra dışı bir olay. Sokakta dolaşırken kalabalığı gördük ve desteklemeye karar verdik. Türkiye, bu zor zamanda hep birlikte alanları doldurarak dünyaya örnek bir görüntü sergiledi. Alanlarda çok coşkulu bir halk var. Van'ı ziyarete gelen İranlıların büyük bölümü de halka destek veriyor." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Van
Bu haberi paylaşın