Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.20
BTC/USDT
70,531.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

İstanbul Valiliği'nin işgali güvenlik kamerasında

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında askerlerin İstanbul Valiliği'ne gelişi ve bir süre sonra polisler tarafından binanın geri alınması görüntüleri ortaya çıktı.

21.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
İstanbul Valiliği'nin işgali güvenlik kamerasında

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, askerlerin İstanbul Valiliği'ni işgali güvenlik kameralarına yansıdı.

Fatih'teki İstanbul Valiliği çevresindeki ve içindeki güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerde, Cağaloğlu Yokuşu'ndan gelen askeri araçların, Ankara ile Hükümet Konağı caddelerinin kesiştiği noktada durduğu görülüyor.

Araçlardan inen silahlı askerlerin daha sonra yavaş bir şekilde, valiliğin Hükümet Konağı Caddesi'ndeki güvenlik kapısından bahçeye girişleri görüntülerde yer alıyor.

Kayıtlarda askerlerin daha sonra Kabul Salonu'nun kapısından içeri girmesi ve buraya açılan odaları dolaşması, bu sırada dışarıda bekleyen bir grup asker ile polisin konuşma yapması bulunuyor.

Bir süre sonra bir grup vatandaşın, valilik önüne doğru yürüdüğü güvenlik kameralarına yansıyor. Askerlerin, protestoya başlayan vatandaşlar tarafından valilik çevresinden uzaklaştırılması görüntülerde yer alıyor.

Kabul salonunda ellerinde silahlarla bekleyen iki askerin, kapının dışarıdan ittirilmesi üzerine geri çekilmesi ve içeri giren polislerin, bu iki askeri de valilik binasından dışarı çıkarmaları görüntülere yansıyor.

Muhabir: Çiğdem Pala-Uğur İslamoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.