Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

İzmir merkezli 2 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 17 gözaltı

İzmir merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada 17 kişi gözaltına alındı.

Ömer Süt, Eşber Ayaydın  | 27.09.2016 - Güncelleme : 27.09.2016
İzmir merkezli 2 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 17 gözaltı

Izmir

İZMİR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar ekipleri tarafından İzmir ve Balıkesir'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Alınan bilgiye göre, hakkında gözaltı kararı verilen 31 kişiden 17'si polis ekiplerince adreslerinden alındı, diğer kişilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 

Fetullah Gülen'i reddeden vakfı ele geçirdiler

FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in Türkiye'de olduğu dönemde İzmir'de 1989 yılında Kuran-ı Kerim öğretilmesi amacıyla kurulan Raif Cilasun Eğitim Ve Kültür Vakfı'na giderek buraya ait arazileri istediği, vakfın kurucusu Raif Cilasun tarafından bu talebin reddedildiği öğrenildi. Vakıf kurucusunun vefatının ardından FETÖ mensuplarının vakfa sızdığını fark eden yönetim kurulu, 2010 yılında öğrencilere Kuran-ı Kerim dersi verilmesi için yaptırılan binayı Diyanet İşleri Başkanlığına devretti. FETÖ üyelerinin, Kuran-ı Kerim yerine terör örgütü lideri Gülen'in kitaplarının okunduğunu fark eden ve buna engel olan dönemin Konak İlçe Müftüsü'nün de görevden alınmasını sağladığı belirlendi.

Mendili açık arttırmayla satılmış

FETÖ üyelerinin, ele geçirdiği vakfa kendilerinin yönetebilecekleri şekilde para topladıkları, bu amaçla aralarında Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da yemek yerken kullandığı peçetesinin de bulunduğu bir çok objeyi "kişisel eşya" olarak fahiş fiyatlarla satışa çıkardıkları, vakfın yönetmeliğinde kira gelirlerinden öğrencilere burs verilmesi gerektiği belirtilmesine rağmen bu ve himmet olarak aldıkları paraları vakıf üzerinden aklayarak örgüte aktardıkları tespit edildi.

Muhabir: Ömer Süt,Eşber Ayaydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın