Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,536.20
BTC/USDT
69,895.00
BIST 100
9,068.55
Dünya, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Kosova'daki FETÖ yapılanması sıfırlanmalı'

Kosova Türk Adalet Partisi Genel Başkanı ve Mamuşa Belediye Başkanı Bütüç, "Bizim sloganımız çok net ve açık. Buradaki FETÖ yapılanması sıfırlanmalı. Bu konuda mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." dedi.

29.05.2017 - Güncelleme : 29.05.2017
'Kosova'daki FETÖ yapılanması sıfırlanmalı' Fotoğraf: AA/Erkin Keçi

PRİŞTİNE - Sibel Vezaj

Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) Genel Başkanı ve ülkedeki tek Türk belediyesi Mamuşa'nın Belediye Başkanı Arif Bütüç, "Bizim sloganımız çok net ve açık. Buradaki FETÖ yapılanması sıfırlanmalı. Bu konuda mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." dedi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Bütüç, FETÖ'nün Kosova'daki yapılarının sıfırlanması gerektiğini, parti olarak bu konudaki çizgilerinin açık ve net olduğunu vurguladı.

KTAP olarak kuruldukları ilk günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduklarını kaydeden Bütüç, "15 Temmuz'da, ana vatan Türkiye'de DNA'sı bozuk kişiler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini kınıyoruz ve aynı gün bir an bile beklemeden Türkiye ve Türk milletinin yanında yer alarak milli iradeye tam destek olduk." diye konuştu.

Tepki vermek için yarın ne olacak düşüncesiyle hareket etmediklerini söyleyen Bütüç, FETÖ uzantısı okulların Kosova'da eğitim vermesine karşı olduklarının altını çizdi.

"Güçlü Türkiye, güçlü Kosova demek"

Bütüç, Kosova'da yaşayan Arnavut ve Türk öğrencilerin, Maarif Vakfı çatısı altında toplanmasını arzu ettiklerini belirterek, "Güçlü Türkiye, güçlü Kosova ve güçlü Balkanlar demek. Bizim sloganımız çok net ve açık. Buradaki FETÖ yapılanması sıfırlanmalı. Bu konuda mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." ifadesini kullandı.

Kosova'da 11 Haziran'da yapılacak erken genel seçim döneminde ve seçim sonrasında bu konuları ele almaya ve gündeme getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Bütüç, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerinin sürdürülmesi, Kosova'nın ekonomik anlamda kalkınması, Kosova'da Türkçe eğitimdeki sorunların çözülmesi ve bu ülkedeki Türk değerlerine sahip çıkılması hususunda çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın