Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,230.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor.

27.07.2016 - Güncelleme : 28.07.2016
Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

ANKARA

Fetulahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi Türkiye'nin 81 kentinde protesto edilmeye devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

İstanbul

İstanbul Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Meydanı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan platformdan, vatandaşlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler dinletildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar, "Türkiyem" ve "Ortağız Bir Namusa" şarkılarına eşlik ederek, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü. 

Taksim'deki "demokrasi nöbeti"ne 10 ilçenin belediye başkanı da katıldı.

Ankara

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş, Kızılay Meydanı'ndaki "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla Kızılay Meydanı'nı dolduran çok sayıda vatandaş, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Ankara milletvekilleri, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçe belediye başkanları ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de demokrasi nöbetine katılarak, platformdan halkı selamladı ve darbe girişimine tepki gösterdi.

Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı nöbette, Türkçe ve Arapça pankartlar taşıyan vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar attı.

Kızılay Meydanı'ndaki vatandaşlar, demokrasi nöbetine geç saatlere kadar devam ediyor.

Diyarbakır

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler ve darbe girişimi gecesi yaşananlar sinevizyonda gösterilirken, duygulu anlar yaşandı. Tekbir getiren grup, Türkçe ve Kürtçe "Vatanın evlatları demokrasiye sahip çıktı", "Türkiye sokakta omuz omuza", "Millet eğilmez FETÖ'ye geçit vermez" yazılı dövizler açtı.

Karabük

Karabük'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için kent meydanında toplandı.

Demokrasi nöbetini sürdüren binlerce vatandaş, akşam saatlerinde, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla kent meydanında bir araya geldi. 

Vatandaşlar, Misak-ı Milli Meydanı'nda yatsı namazı kıldı.

Kastamonu

Kastamonu'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi, şehitler için dua etti.

Meydanda kurulan dev ekranda 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı filmi izleyen vatandaşlar, sloganlar atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Kocaeli

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor. 

İzmit'teki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, "Çağrımız, din, vatan, bayrak, demokrasi ve geleceğimiz için" ve "İmandır aşkımız, Kur'an'dır rehberimiz, vatandır sevdamız, dalgalandı bayrağımız" yazılı dövizlerle darbe girişimini protesto etti. 

Etkinlikte, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. 

Hakkari

Hakkari'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor. 

Valilik önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme Hakkari seninle", "Darbeye hayır"," İdam isteriz" şeklinde sloganlar attı.

Edirne

Edirne'de vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Demokrasi nöbetine Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç ile çok sayıda engelli katıldı. Öte yandan, Edirne Valiliği Mehteran Takımı konser verdi.

Ağrı

FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek amacıyla "Darbeye Hayır" yürüyüşü düzenlendi. Merkez Camisi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Ağrı Valiliğine kadar yürüdü.

Valilik önündeki alanda toplananlar "Memleket için darbeye hayır", "Milli iradeye darbe vurulamaz" yazılı pankartlar açtı.

Yalova

Yalova, Mersin ve Kütahya'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" için her akşam Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, bugün de meydandaki yerlerini aldı. 

Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, darbeciler aleyhine slogan attı. Vatandaşlar, alanda kurulan dev ekranda haber bültenlerini izledi.

Van

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede" şeklinde slogan attı.

Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile kurum amirlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Eski AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, şehitler için Kürtçe ağıt seslendirdi.

Bursa

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

AK Parti İl Başkanlığı binasının da bulunduğu Şehreküstü semtindeki "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"nda toplanan ve Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı.

Bazı vatandaşlar ise Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy düzenleyerek kentte turladı.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden katılımcılar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehitler olanlar için dua etti.

"Bunlara asker denilmez"

Alanda nöbet tutan vatandaşlardan Birsen Altın (75), AA muhabirine yaptığı açıklamada, merhum babasının Kurtuluş Savaşı gazilerinden olduğunu söyledi.

Devlet millet kucaklaşmasına katılmak için demokrasi nöbeti tuttuğunu vurgulayan Altın, "Eskiden asker ne yapacaksa yaptı. Şimdi halk bu işe karıştı. Bu sefer tam tersi oldu. Bir asker asla böyle bir şey yapmaz. Bunlar parayla tutulmuştur, bunlara asker denilmez." diye konuştu.

Kütahya

Binlerce vatandaş, "demokrasi nöbeti" için araçlarıyla ve yürüyerek Zafer Meydanı'na akın etti.

Meydanda toplanan vatandaşlar, "İdam cezası geri gelsin", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Devlete uzanan eller kırılsın" sloganları attı. 

Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri konuşma yaptı.

Mersin

Mersin'de çok sayıda vatandaş demokrasi nöbetini sürdürüyor. Cumhuriyet Alanı'na gelen vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan atıp, pankartlar açtı. 

Alanda kurulan platformda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş dönemlerde katıldığı televizyon programlarından kesitler sunuldu.

Burhan ve Gökçe Koç çifti de düğün törenleri öncesinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti"ne katıldı. Alandakiler çifti alkışlayarak birlikte fotoğraf çektirdi.

Zonguldak

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua edildi. 

Bartın

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı. Öte yandan tekstil işçilerinden oluşan bir grup, Hükümet Caddesi üzerinden başlattıkları yürüyüşlerini meydanda sonlandırdı. 

"Demir Leydi" lakablı Bartınlı milli boksör Şennur Demir de üstünde Cumhurbaşkanı ile çekilmiş fotoğrafının bulunduğu, “Dik Dur Eğilme Demir Leydi Seninle” ve “OHAL’de şimdi darbeciler düşünsün” yazan pankart ile darbeye karşı tepkisini gösterdi.

Adana

"Dombıra" şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti"nde konser verdi.

Sultanbekov, Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı avukat İsmail Demirdüzen'in davetiyle geldiği Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'ndaki FETÖ'nün darbe girişimine karşı düzenlenen etkinliğe katıldı.

Burada, "Dombıra" ve diğer sevilen şarkılarını seslendiren Sultanbekov, vatandaşlar tarafından ilgiyle dinlendi, büyük alkış aldı.

Kırklareli

Vilayet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' şeklinde sloganlar attı.

Hatay 

Antakya DSİ Parkı'nda akşam saatlerinden ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimine karşı tutukları "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Osmaniye

Osmaniye’de de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşlar, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak birlikte yatsı namazını kıldı. Şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Malatya

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde toplanan vatandaşlar, ailece demokrasi nöbeti tutuyor. 

Valilik önünde kurulan sahnede Battalgazi Belediyesi Mehteran Takımı'nın marşlarına vatandaşlar eşlik etti.

Adıyaman 

Valilik önündeki meydanda toplanan yaklaşık 40 bin kişi, bekleyişe devam ediyor. 

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi. 

Kilis 

Valilik ve belediyenin çağrısı üzerine Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş, darbe girişimine tepki gösterdi. 

Alandakilere Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, Yeşilay ile iş adamı Mehmet Alpdağ tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı. 

Gaziantep 

Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla FETÖ terör örgütüne lanet okuyup, darbe girişimini protesto etti.

Meydandaki dev ekranlara, Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları anlatan video film yansıtıldı. Vatandaşlar, video filmi dikkatle izledi. 

İzmir 

15 Temmuz gecesinden beri Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini sloganlarla protesto etmeyi sürdürdü.

Meydanda "Fetöş artık bu dünya sana dar be", "Reise selam, nöbete devam, Fetoya idam", "Bizi yıkmaya gücünüz, yıkıldığımızı görmeye de ömrünüz yetmez" pankartları açıldı, tekbir getirildi.

Vatandaşlar, "Dombra" ve "Türkiyem" şarkılarına meşale ve cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti.

Samsun

Samsun'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanlara çıkın" çağrısının ardından sokağa çıkan her yaş grubundan binlerce vatandaş, Cumhuriyet Meydanı'nda Türk bayraklarıyla bekliyor.

Çoğunluğunu çocuklar, gençler ve kadınların oluşturduğu kalabalık, darbe girişimine tepki göstererek, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" sloganları attı. 

Amasya

Yavuz Selim Meydanı'nda 13 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, bayraklarla "Vatan sana canım feda", "Recep Tayyip Erdoğan", "FETÖ'ye idam", "Millet burada, FETÖ'cüler nerede" sloganları attı. 

Çankırı 

Belediye Meydanı'nda toplanan, Türk bayrakları ile dövizler taşıyan binlerce kişi, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda" sloganları attı.

Meydanda Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra darbe girişiminde şehit olanlar anısına dua edildi.

Sinop 

Her akşam bir kamu kurum ve kuruluşunca organize edilen demokrasi nöbeti bugün de Kamu Hastaneler Birliği ve sağlık çalışanları tarafından hazırlandı. 

Vali Kemal Cirit, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier, sağlık çalışanlarının da katıldığı etkinlikte vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Çorum

Hürriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan kalabalık, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için dua etti. Bu arada, sanatçı Orhan Hakalmaz, meydandaki vatandaşlar için konser verdi. 

Erzurum

Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine sloganlar attı. 

Bitlis

Bitlis'in ilçelerindeki vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini protesto etti. 

Vatandaşlar, "15 Temmuz darbecilere mezar olacak" ve "dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları atarak darbeyi lanetledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın