Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

30.07.2016 - Güncelleme : 31.07.2016
Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' devam ediyor Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

ANKARA

Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ankara

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde devam ediyor. 

Yatsı namazının kılınmasının ardından ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde tekrar bir araya gelerek nöbete devam etti. 

Kadın ve çocukların da katıldığı nöbet coşkuyla yerine getirildi.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalından canlı yayınlanan açıklamalarını ekranlardan takip etti.  

İstanbul

Esenler Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla 1 dolar banknotları yırtarak kanalizasyona attı.

İstanbul'da çeşitli meydanlarda binlerce vatandaşın "demokrasi nöbeti" devam ederken, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkiler de sürüyor. Esenler Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ve Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tepkilerini 1 dolar banknotları yırtıp kanalizasyona atarak gösterdi.

Mehter takımının dinletisiyle ellerinde Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar tekbir getirerek "Şehitler ölmez vatan bölünmez ", " İdam isteriz " şeklinde sloganlar attı.

Kastamonu

Kastamonu'da vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, sloganlar atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

Meydanda kurulan dev ekrandan 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı slayt gösterisini izleyen vatandaşlar, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua etti.

Çanakkale

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi. 

Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan vatandaşlara, hayırseverler tarafından pilav, ayran, lokma ve su ikram edildi.

Ordu ve Giresun

Ordu ve Giresun'da, vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Kurulan ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntülerin yansıtıldığı protestoda, mehter takımı da gösteri sundu. 

Mersin

Mersin'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, alana kurulan ekrandan, bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dinledi.

Kütahya

Kütahya'da ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor. 

Kütahya'da vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı'na gitti.

Bilecik

Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, şarkı ve şiirlere eşlik etti.

Kırklareli

Kırklareli'nde vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" devam ediyor. 

Vilayet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar attı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz de meydana geldi. 

Protokol üyeleri ile vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalında katıldığı programı izledi.

Bursa

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor. 

Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan binlerce kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı. Bazı vatandaşlar ise Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden katılımcılar, alana kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınlanan açıklamalarını izledi. Vatandaşlar daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti. 

Karabük

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor.

Kent Meydanı'nda ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla toplanan binler, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Şiirlerin ve İstiklal Marşı'nın okunduğu alanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgilerini ifade eden vatandaşlar FETÖ aleyhine slogan attı.

Kayseri

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve FETÖ aleyhinde slogan atan vatandaşlar, darbecilere idam cezası istedi.

Bazı sürücüler, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla korna çalıp tur atarak demokrasi nöbetindeki vatandaşlara destek verdi.

Niğde

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyespor Futbol takımı oyuncuları ve vatandaşlar, mehteran takımı eşliğinde Bankalar Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 

Akdoğan, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin 16'ncı gününde meydanlarda olduklarını söyledi.

Toplumun tüm katmanlarıyla beraber demokrasi nöbeti tuttuklarını belirten Akdoğan, "Hiçbir ayrım gözetmeksizin milletimize, ülkemize, devletimize, demokrasimize, bayrağımıza ezanımıza sahip çıkmak için nöbeti hep beraber tutuyoruz. İkinci emre kadar da bu nöbeti tutmaya devam edeceğiz." dedi.

Nevşehir

Nevşehir’de vatandaşlar, Diriliş Meydanı’nda bir araya geldi. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Demokrasi nöbetine katılmak üzere Nevşehir’e gelen eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız meydanda toplananlara hitap etti.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Yıldız, “15 Temmuz vatandaşımızın şahlandığı gündür, rüştünü ispat eden gençlerimizin kendisini tankın karşısında bulduğu gündür." dedi.

Demokrasi nöbeti tutulan meydanlarda çeşitli görüş ve partilerden vatandaşların bulunduğuna işaret eden Yıldız, "Bu meydan, yalnızca AK Partililer değil, MHP ve CHP’liler ile diğer partililerin ortak paydada buluştuğu yerdir. Bizler ayrılığın değil birlik ve beraberliğin gününü şehitlerimizi yad ederek anıyoruz." şeklinde konuştu 

Sivas

Sivas'ta, "Demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlar, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Sivas Valiliği önünde toplandı. 

Şehitler için saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı'nın okuduğu programda Kur'an-ı Kerim okundu.

FETÖ aleyhine sık sık slogan atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Kırıkkale 

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam etti.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Öte yandan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Bahşılı ilçesinde demokrasi nöbetindeki vatandaşları ziyaret etti.

Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ATV-A Haber ortak yayınındaki röportajını meydana kurulan dev ekranda izledi.

Kırşehir

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, mehteran takımının seslendirdiği kahramanlık marşlarına eşlik etti. 

Kırşehir İmam Hatip Mezunları Derneğinin 15 Temmuz'daki FETÖ’nün darbe girişiminde şehit olanlar ve tüm şehitler için okuttuğu hatmin duası yapıldı.

Kırşehir Özel İdaresi, meydandaki vatandaşlara simit ve ayran dağıttı.

Bartın

Bartın'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepkilerini sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, tekbir getirerek çeşitli sloganlar attı. Vatandaşlar, burada mehter takımının gösterisini izledi.

Vatandaşlara, darbe girişimi sırasında şehit düşen ve yaralananların anısına 2 bin 428 çam ve sedir fidanı verildi.

Diyarbakır

Diyarbakır'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın