Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.26
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,900.00
BIST 100
9,079.97
Politika, 15 Temmuz Darbe Girişimi

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ: Türkiye hala tehlikeyi aşmış değil

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ, Türkiye'nin hala darbe tehlikesini aşamadığını belirterek, "Gülenci subaylar, dış dinamiklerin de etkisiyle gerçekleştirilebilecek operasyonlar sonrasında yeni bir darbe girişimini deneyebilirler." dedi.

Kadir Karakuş  | 27.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ: Türkiye hala tehlikeyi aşmış değil

TBMM

TBMM

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Açıklamalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a "açık mektup" niteliği taşıdığını bildiren Özdağ, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi çok önemli bir tehlike yaşadığını ancak bunun doğru değerlendirilmesi halinde tarihinin en büyük düşmanından kökten kurtulma şansını da yakalandığını söyledi.

"Türkiye, hala tehlikeyi aşmış değildir" ifadesini kullanan Özdağ, TSK'da ve devlet mekanizmalarında FETÖ mensupları kaldıkça Türkiye için tehdidin devam edeceğini belirtti. 

Özdağ, "Gülenci subaylar, devam eden bütün gözaltı ve tutuklamalara rağmen önümüzdeki aylarda dış dinamiklerin de etkisiyle gerçekleştirilebilecek politik, ekonomik ve psikolojik istikrarsızlaştırma operasyonları sonrasında yeni bir darbe girişimini deneyebilirler. Cemaatin oluşturduğu tehdidin hızlı ve doğru adımlarla tamamen yok edilmesi Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığı için hayati bir gerekliliktir." dedi. 

İktidarın toplumsal bölünmüşlüğü ve gerilimi düşürecek adımlar atmaya devam etmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasal anlamda tarafsızlaşması ve muhalefetle samimi, sıcak ilişkiler kurması gerektiğini ifade eden Özdağ, "Darbe teşebbüsü sırasından moral olarak ezilen komutanların, TSK'yı yaşadığı travmadan başarıyla çıkarması mümkün olmayabilir. Bu komuta kademesi görevden ayrılmadan 15 Temmuz gecesiyle ilgili gerçeklerin ortaya çıkması mümkün değildir." diye konuştu.

Muhabir: Kadir Karakuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın