Dolar
32.38
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,536.20
BTC/USDT
69,895.00
BIST 100
9,065.91
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Muş'ta FETÖ ve PKK operasyonunda 9 kişi tutuklandı

Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve terör örgütü PKK'ya yönelik ayrı operasyonlarda, 9 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Sabri Yıldırım  | 22.08.2016 - Güncelleme : 22.08.2016
Muş'ta FETÖ ve PKK operasyonunda 9 kişi tutuklandı

Muş

MUŞ

Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve terör örgütü PKK'ya yönelik ayrı operasyonlarda, 9 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası il genelinde FETÖ/PDY ve PKK/KCK yapılanmasıyla işbirliği içerisinde hareket ettiği değerlendirilen kişilere yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, bu kapsamda 20 Ağustos'ta il merkezinde gözaltına alınan FETÖ/PDY mensubu 8 emniyet personelinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ifade edildi.

Öte yandan 18 Ağustos'ta terör örgütü PKK/KCK yapılanmasına yönelik Malazgirt ilçesinde, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe eş başkanı ve parti üyelerinin de aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, yapılan işlemlerin ardından mahkemeye çıkarılan eş başkanın tutuklandığı, 6 şahsın ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şahısların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın