Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Sanıkların babaları da FETÖ'den tutuklu çıktı

Polis Akademisinin 2012'deki giriş sınavı sorularının FETÖ üyelerine verilmesine ilişkin davada sanıklardan Orhan ve Kuru, babalarının da FETÖ soruşturmaları kapsamından tutuklu olduğunu belirterek mahkeme heyetinden tahliye talebinde bulundu

Tanju Özkaya  | 23.05.2017 - Güncelleme : 26.05.2017
Sanıkların babaları da FETÖ'den tutuklu çıktı

Ankara

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 2012 Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının, sınav öncesi elde edilerek aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiği iddiasıyla 80 kişinin yargılandığı dava, sanık savunmalarıyla devam etti.

Savunma yapan 2 sanık, babalarının da FETÖ'den tutuklu olduğunu belirtti.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesindeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ile sanık yakınları katıldı. 

"Babam da tutuklu, tahliyemi istiyorum"

Sanık Esad Orhan da başarılı bir öğrencilik süreci geçirdiğini, girdiği sınavların büyük bir kısmında derece aldığını dile getirdi.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığını, daha sonra Polis Akademisine kayıt yaptırdığını anlatan Orhan, "Akademinin kapatılmasıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümüne geçiş yaptım. Mezuniyetten sonra girdiğim KPSS'de kendi alanımda Türkiye 23'üncüsü oldum." şeklinde konuştu. 

Babasının da FETÖ soruşturması kapsamından 10 aydır tutuklu olduğuna dikkati çeken Orhan, ailesinin yaşadığı mağduriyetin artmaması için mahkeme heyetinden tahliye talebinde bulundu.

"Başarılı olmam şaşılacak bir durum değil"

Sanık Halil İbrahim Kuru da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu sırada girdiği sınav sonucunda Polis Akademisine kayıt yaptırma hakkı kazandığını bildirdi.

Sınavdan önce kimseden soru almadığını ileri süren Kuru, "Ankara Hukuk Fakültesi gibi Türkiye'nin en yüksek puan isteyen bir bölümünü kazanan birinin, Polis Akademisi sınavından da başarılı olması şaşılacak bir durum değildir." değerlendirmesinde bulundu. 

Babasının FETÖ soruşturması kapsamında Malatya'da tutuklu yargılandığını belirten Kuru, nişanlı olduğunu, ailesine bakacak kimsenin bulunmadığını gerekçe göstererek tahliyesini istedi.

Sanık Batuhan Ersoy'un da savunmasını alan mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.