Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Savcı Ferhat Sarıkaya geçici olarak meslekten uzaklaştırıldı

HSYK Başkanvekili Yılmaz, Savcı Ferhat Sarıkaya'nın geçici olarak meslekten uzaklaştırıldığını bildirdi.

24.08.2016 - Güncelleme : 24.08.2016
Savcı Ferhat Sarıkaya geçici olarak meslekten uzaklaştırıldı

ANKARA

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada ifade veren ve itiraflarda bulunan Savcı Ferhat Sarıkaya hakkında HSYK soruşturma başlatmıştı. 

HSYK Başkanvekili Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, HSYK 2. Dairesinin, Teftiş Kurulunun hazırladığı ön rapor doğrultusunda, hakkında yürütülen soruşturma tamamlanana kadar Sarıkaya'nın geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini ifade etti. 

Yılmaz, Sarıkaya'nın, "hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse HSYK tarafından geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmünü içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldığını aktardı.

HSYK müfettişlerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda Sarıkaya hakkındaki tedbir ve kovuşturmaya ilişkin kararı, HSYK 2. Dairesi verecek.

Muhabir: Aylin Sırıklı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın