Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,207.30
ETH/USDT
3,575.30
BTC/USDT
70,774.00
BIST 100
9,056.49
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Tekerlekli sandalyeyle de olsa yine gideceğim'

Darbe girişimine direnirken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralanan Yücel, "Bacağımdaki kırıkların iyileşmesi uzun zaman alacak. Tekerlekli sandalyeyle de olsa yine gideceğim." dedi.

27.07.2016 - Güncelleme : 28.07.2016
'Tekerlekli sandalyeyle de olsa yine gideceğim'

ANKARA-Duygu Yener

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine engel olmak isterken, ağır yaralanan Levent Yücel esnaf Levent Yücel, tedavi gördüğü Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesinde, o gece yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. 

Uçak seslerini duyduğunda olağanüstü bir durum olduğunu fark ettiğini söyleyen Yücel, "Darbe girişimi olduğunu bilmeden hemen Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gittik. Arabamı çiftlikte müsait bir yere park ettim. Orada 3-5 arkadaş vardı, onları da aldım. 'Durum iyi değil, sanırım darbe gibi bir durum söz konusu, ilk giden biz olalım.' dedim. Sayımız artmaya ve bir anda binler olmaya başladı." diye konuştu.

Yücel, cumhurbaşkanlığının en önemli kale olduğunu ve darbeci askerlere teslim etmemek için bölgeden ayrılmayarak mücadele verdiklerini kaydetti.

 "Tekerlekli sandalye ile olsa yine gideceğim"

Yücel, kardeşinin de o sırada Jandarma Genel Komutanlığında olduğunu ve yoğun çatışmaların arasında kaldığını aktardı.

Taş ve sopayla tanklara direndiklerini anlatan Yücel, duygularını "Daha fazlasını yapmak istiyoruz. Jandarmada darbecilerle özel harekat polisleri çatışıyorlardı. Uçak sesi duyduk, onunla beraber bir bomba. O çatışan polislerin üzerine. Türk ordusunun yetiştirdiği subay nasıl böyle bir şey yapar. Uçakları elimizle parçalamak istedik." şeklinde dile getirdi.

Yücel, bulunduğu yere atılan ikinci bomba sonrasında şarapnel parçasının sol bacağını parçaladığını ve bacağının birkaç yerden kırıldığını söyledi.

Bacağındaki kırıkların iyileşmesinin uzun zaman alacağını ifade eden Yücel, "Kısa sürede iyileşmesi mümkün değil ama tekerlekli sandalyeyle de olsa yine gideceğim. Bu vatan, hepimizin. O anda sadece vatanı düşünüyorsunuz. Anamız, babamız bizi vatan sevgisi ile büyüttüğü için şükürler olsun tereddüt etmeyiz. Sülalemden de 4 şehidimiz, 3 yaralımız var. Şükür ayaktayız, kalktığımız yerden devam edeceğiz." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın