Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Vatandaşlar demokrasi nöbetinde

Yurdun dört bir yanındaki meydanlarda toplanan yüz binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepkisini sürdürüyor.

Ekip  | 17.07.2016 - Güncelleme : 25.07.2016
Vatandaşlar demokrasi nöbetinde

Ankara

ANKARA

Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha terk etmediği meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürdü.

Bağımsızlığın simgesi Türk bayraklarıyla meydanları dolduran, demokrasiye ve milli iradeye hazırladıkları pankartla da sahip çıktığını gösteren vatandaşlar, Edirne'den Van'a, Ankara'dan Diyarbakır'a tüm illerde meydanları kırmızı-beyaz renklerle donattı.

Ankara'da Kızılay, İstanbul'da ise Taksim meydanları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da öne çıkan protestolarda vatandaşlar meydanlara sığmadı.

Kısıklı Caddesi'nde FETÖ'nün darbe girişimine protesto

Bu arada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar'daki Kısıklı Caddesi'nde toplanan vatandaşlarca protesto ediliyor.

Vatandaşların Kısıklı Caddesi ve Mehmet Akif Ersoy Parkı'ndaki bekleyişi ise sürüyor. 

Üsküdar Belediyesi tarafından, FETÖ'nün askeri darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kısıklı Caddesi'nde mevlit okutuldu.

Demokrasi şehitleri için dualar eden vatandaşlar, tekbir getirerek "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "İdam" sloganları attı. Yapılan dualarla demokrasi şehitleri anılırken, olaylarda yaralananlara da acil şifalar dilendi. 

İstanbul'da Taksim Meydanı'nda ve AKOM binası önünde ellerinde Türk bayrakları toplanan vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Polise uzanan eller kırılsın", "Millet burada darbeciler nerede" sloganları attı.

Bir grup vatandaş, daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığı önüne yürüdü.

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar, dün akşam olduğu gibi bugün de meydanları boş bırakmadı.

Vatandaşlar Taksim Meydanı'nda

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, Taksim'e geldi. Vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı. Meydanda kalabalık giderek artıyor.

İlk günden beri meydanı terk etmediler

Vanlılar Beşyol Meydanı'ndan ayrılmıyor

Erzurum'da halk demokrasi nöbetine devam ediyor

Trabzon'da FETÖ'cü darbe girişimi protesto edildi

Gaziantepliler Demokrasi Meydanı'nda

Eskişehir'de binlerce vatandaştan darbe girişimine tepki

İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan İzmirli vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Yozgat Belediyesi mehteran takımının konser verdiği protestoda, vatandaşlar FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Kırıkkale

Kırıkkale Belediyesi mehteran takımı eşliğinde ellerindeki Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşların bekleyişi devam ediyor.

Öte yandan akşam üzeri konvoyla Cumhuriyet Meydanı'na gelen minibüsçüler, Türk bayraklarıyla donattıkları araçlarıyla, korna çalarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Nevşehir

Nevşehir’de Türk Telekom Meydanı'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişi, FETÖ'nün askeri darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Hainler ürksün, millet meydanda" şeklinde sloganlar attı. 

Kırşehir

Kırşehir'de Cacabey Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi, darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, sık sık "Ne mutlu Türküm diyene", "Dik dur eğilme, Kırşehir seninle" şeklinde sloganlar attı.

Meydanda kurulan çadırlarda vatandaşlara çay ve su ikram edildi.

Türk bayrağı ile donatılan araçlar konvoylar eşliğinde darbe girişimini lanetledi.

Diyarbakır'da gıyabi cenaze namazı

Diyarbakır'da darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini engellemek için hayatını kaybedenler için saf tuttu. Vatandaşlar, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından dua etti.

Balıkesir ve Yalova'da darbe girişimine tepki gösterildi

Balıkesir Valiliği önünde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan dev ekranda, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını ve Türkiye'de yaşanan gelişmeleri izledi, ellerindeki Türk bayraklarıyla belediye bandosu tarafından çalınan marşlara ve türkülere eşlik etti.

Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. Daha sonra, darbe girişimini önlemeye çalıştıkları sırada şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. 

Rize

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için toplanan yaklaşık 3 bin kişi darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar meydanda kurulan büyük LED televizyondan gelişmeleri takip etti. Zaman zaman sloganlar atan vatandaşlar, çalan mehter marşına eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda Rize Müftülüğüne ait panoda "Ümmet olalım, tek yürek olalım, zaman birlik zamanı, ümmetin birlik zamanıdır." ifadeleri yer aldı. 

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, burada yaptığı konuşmada, meydanların, "Biz Rize'nin evladı Recep Tayyip Erdoğan ve milletimizle beraberiz. Biz milletimizi ve ülkemizi seviyoruz. Biz hep beraberiz." dediğini ifade etti.

Bayburt

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, Bayburt'ta da vatandaşlar tepki gösterdi. 

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Valilik önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlara çok sayıda sürücü de araçlarıyla konvoy oluşturarak eşlik etti. 

Kent merkezine bağlı Yeşilyurt köyünden traktör römorkuna binerek gelen ve elinde satır bulunan 80 yaşındaki Hesna Köprücü, köyde yaşadığını ve bu yaşta yapabileceği tek şeyin bu olduğunu belirterek, "Vatanı, Türkiye'yi kurtarmak için geldim. Allah'ın izniyle kurtaracağız. Ben 80 yaşımdayım, inşallah Mevlam iman gücü versin. Buraya gelirken hiç gözümü kırpmadım, Nene Hatun'um ben." dedi. 

85 yaşındaki Nevzat Aydınoğlu elindeki kılıç ve sopayı göstererek, "Bu elimdeki Hazreti Hamza'nın simgesi, diğeri de kainatın efendisinin, asasının simgesi. Bunlarla onları bu ülkede yok edeceğiz. Dedem bu başımdaki fesle savaşlar kazandı, şimdi ben de onunla o hainlere karşı kazanacağım." ifadesini kullandı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, tepkilerini devam ettiriyor.

Ceylanpınar'da Cumhuriyet Meyda'nın toplanan binlerce vatandaş, darbe girişimini protesto etti, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Yapılan duaların ardından Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Attila, yaptığı konuşmada, Türkiye'de yapılmak istenen darbenin Allah'ın yardımıyla başarısız olduğunu söyledi.

Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişi, gıyabı cenaze namazı kıldı, dua etti. Etkinliğe AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Hilvan ilçesinde de darbe girişimine tepki amacıyla çok sayıda vatandaş ilçe merkezindeki Hacı Maksut Camisi önünde toplandı. Gruptakiler, ellerinde Türk bayrakları ile tekbir getirerek Belediye Meydanı'na doğru yürüdü. Gruptakilere burada ilçe müftüsü Tahsin Ekim tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Siverek ilçesinde ise darbe girişimini protesto eden vatandaşların İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki protesto gösterileri sürüyor. Her yaştan yüzlerce kişinin katıldığı gösterilerde vatandaşlar geceyi sokakta geçirmeyi tercih ediyor. 

Gaziantep

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de vatandaşlar darbe girişimine tepki gösterdi, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan halk, darbe girişimini protesto etti. Yüzlerce vatandaş, İlçe Müftüsü Ramazan Dolu tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazında saf tuttu.

Artvin

Artvin Valisi Muhterem İnce, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Atapark çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, ülkede yaşanan darbe girişimine karşı tek yürek olunması çağrısında bulundu.

Ordu 

Ordu'da çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlardan oluşan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. 

Gümüşhane

Gümüşhane'de vatandaşlar, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için Atatürk Caddesi'nde toplandı.

Vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Gümüşhane Belediyesi tarafından caddeye koyulan dev ekranda "Çanakkale 1915" filmini izledi.

Tekirdağ

Valilik Binası önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Karabük

Karabük ve Safranbolu'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) askeri darbe girişimini protesto etmek amacıyla vatandaşlar meydanlara akın etti. 

Karabük'te Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti. Karabük İl Müftü Yardımcısı Mehmet Türkoğlu'nun akşam namazı kıldırdığı meydanda, Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler okundu.

Adana

Adana'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

AK Parti Adana İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Darbe aleyhinde slogan atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sevgi gösterisinde bulundu.

Vatandaşların parti binası önündeki protestoları sürüyor.

Bursa

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla Fomara Meydanı'na akın etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve diğer siyasilerin çağrısı üzerine "Demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak AK Parti İl Başkanlığının da bulunduğu meydana gelen yaklaşık 15 bin kişi, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. 

Burada halka hitaben konuşma yapan Bursa Valisi İzzettin Küçük, darbe girişimini engellemeye çalışan şehitlerin, öleceklerini "bile bile" mücadele ettiklerini bildirdi. 

Şehitlerin bu davranışının çok büyük bir fedakarlık örneği olduğunu belirten Küçük, "15 Temmuz gecesi şehitlerimiz ve gazilerimiz emin olun yüzde 99 sonu ölüm olan bir yolculuğa bile bile çıktılar. Bu çok az millette çok az ülkede bulunan büyük ve yüce bir ruhtur. Onları tekrar rahmet ve minnetle anıyorum." ifadesini kullandı.

Muş

Muş'ta, valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar hükümet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak belediye meydanına kadar yürüdü. 

Belediye balkonunda alanı dolduran halka konuşan Vali Seddar Yavuz, kurulan tuzaklara rağmen Allah yolundan ayrılmayacaklarını belirterek, yolculuğun bin yıldan beri devam ettiğini ve kıyamete kadar devam edeceğini belirterek.

Yavuz, "Hangi tuzak kurulursa kurulsun biz Allah’ın yolundan ayrılmayacağız. Haçlı zihniyeti şekil değiştirerek bizleri bölmeye, parçalamaya devam etmek isteseler, hoca sıfatı takan hainlerin peşine mahkumlaştırılmış insanlar takılsa da biz Allah'ın ipine sim sıkı sarılmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Allah yolunda devam edeceğiz ve cennete talibiz. Biz o yüzden Allah yolunda 3 gündür mücadele eden ve şehadet şerbetini içen şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu. 

Van

Van'ın Erciş ilçesinde vatandaşlar Van Yolu Caddesi'nde ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasiye sahip çıktı.

Şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından sehpaya bağlı olarak getirilen Fetullah Gülen maketiyle darbe girişiminde bulunanlar için idam cezası istendi. 

Bitlis

Bitlis'in Ahlat ilçesi Selçuklu Çarşısı'ndaki meydanda toplanan vatandaşlar ise Ahlat Müftüsü Orhan İmamoğlu tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından şehitler için eller semaya açıldı.

Duanın ardından vatandaşlara seslenen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu iş tamamlandı deyinceye kadar meydanlarda olacağız. Destekleriniz için hepinizden Allah razı olsun." dedi. 

Karadeniz'den ortak ses

Trabzon'da bir araya gelen çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan grup, darbe girişimini protesto etti.

AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi mensuplarının yanı sıra sendika, vakıf ve sivil toplum kuruluşu mensupları ile çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Darbe girişimine tepki göstermek için alana Türk bayrakları asan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan gruptakiler, tekbir getirip "İdam istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Samsun

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce Samsunlu, darbe girişimini protesto etti. Daha sonra şehit olan emniyet güçleri ve hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi. Ardından vatandaşların kurduğu Mehter Takımı marşlar okudu.

Çorum

Çorum'da da binlerce vatandaş, FETÖ darbe girişimini protesto etti. 

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, mesleki ve sivil toplum örgütleri ile çeşitli sendikaların temsilcileri ile vatandaşlar, Hürriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Darağaçlı tepki

Malatya'da, Kapalı Çarşı ve İnönü Caddesi'nden ayrılmayan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atıyor. Sıcak havaya rağmen alanlardan ayrılmayan vatandaşlara araç sürücüleri de korna çalarak destek oluyor.

Çeşitli protesto gösterilerine sahne olan meydanda bazı vatandaşlar ise darağacı taşıyarak tepkisini dile getirdi. Bir vatandaşın, darağacına oyuncak bebek asıp üzerine "FETÖ ve köpekleri için idam istiyoruz. Vatana ihanetin affı asla olmaz." yazısı astığı görüldü.  

Kahramanmaraş'ta şehrin en işlek caddelerinden biri olan Trabzon Caddesi'nde uzun araç konvoyları oluşturan vatandaşlar, Türk bayrakları astıkları araçlarında korna çalarak darbe girişimine tepkilerini gösterdi.

Kimi vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda Mehter Marşı söyledi. Merkez Onikişubat ilçesine bağlı 22 Gün Mahallesi muhtarı Murat Yeninar ise otomobilinin üzerine kurduğu temsili darağacı ile kent merkezinde gezdi.

Sıcak havaya rağmen demokrasi nöbeti devam etti

Şanlıurfa'da da vatandaşlar, tepkilerini önceki günden itibaren tuttukları "demokrasi nöbetiyle" devam ettiriyor. 

Genellikle AK Parti İl Başkanlığı ve 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı güzergahında toplanan vatandaşlar, hava sıcaklığının 45 dereceye yaklaşmasına rağmen, alanlardan ayrılmadı. İş yerleri, evler ve kamu binalarının pek çoğunun Türk bayraklarıyla donatıldığı kentte, şehir içindeki sivil ve toplu taşıma araçlarının büyük bir kısmında da Türk bayrakları bulunuyor.

Siirt'te siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine Siirt Valiliği önünde toplanan binlerce kişi, terör örgütü FETÖ'ye tepki gösterdi. Vatandaşlar, valilik önüne gelen Vali Mustafa Tutulmaz'a büyük sevgi gösterilerinde bulunurken, bazı kişiler Tutulmaz'ı omzuna aldı.

Namazlarını bile meydanda kılıyorlar

Kocaeli'de vatandaşların AK Parti Kocaeli İl Başkanlığının yanında bulunan alandaki bekleyişi devam ediyor. Bekleme alanını darbe girişiminin gerçekleştiği geceden itibaren terk etmeyen vatandaşlar, meydanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip ediyor.

Etrafa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri ve Türk bayrakları asan gruptakiler, vakit namazlarını da burada cemaatle kılıyor.

Vatandaşlara, gönüllüler tarafından yemek ve çay ikram ediliyor.

Van'da Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı.

Sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirlerinin de desteğiyle gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti" mitinginde vatandaşlar, "her şey vatan için", "şehitler ölmez vatan bölünmez", "idam istiyoruz", "Türk, Kürt burada FETÖ nerede" sloganları atarak, kalkışmaya tepki gösterdi. Halk meydanı, Türk bayraklarıyla donatarak güvenlik önlemi alan polislere sevgi gösterilerinde bulundu.

Kayseri'de gıyabi cenaze namazı

Kayseri'de, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişiyle birlikte saf tuttu. İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından dua edildi.

Aralarında tır ve kamyonların da olduğu Türk bayraklarıyla süslenen yüzlerce araç, kent caddelerinde konvoy eşliğinde tur attı.

Tekirdağ'da valilik binası önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Türk bayrakları meydanları ve araçları süsledi

Gaziantep'te, darbe girişiminin ardından, vatandaşların Demokrasi Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" aralıksız sürüyor.

Ellerinde bayraklarla Demokrasi Meydanı'na gelen vatandaşlar, darbe ve FETÖ'ya karşı sloganlar atarak, tekbir getirdi. Suriyelilerin de yoğun ilgi gösterdiği meydanda, bazı kişiler, büyük Türk bayrakları açarak yürüdü.  

Erzurum'da siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine kent meydanında toplanan binlerce kişi, terör örgütü FETÖ'ye tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanda bulunan vatandaşlar, darbe aleyhine sloganlar attı. 

Eskişehir'de binlerce vatandaş, Türk bayrakları astıkları araçlarıyla konvoy oluşturdu, gruplar halinde gittikleri Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplandı.

Burada, darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "İşte ordu, işte komutan" sloganları atıp, alkışlarla olayı protesto etti.

Ahıska Türkleri de katıldı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde çarşı merkezinde bir araya gelen vatandaşlar, araç konvoyu yapıp ilçe turu attıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Protestolara, Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri de destek verdi.

Kaymakam Fatih Acar ve Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, vatandaşlara teşekkür ederek "meydanları boş bırakmayın" çağrısında bulundu.

Elazığ, Mardin, Kütahya, Bilecik, Bitlis, Muş, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Zonguldak, Bartın, Kırklareli, Düzce, Tekirdağ, Samsun, Antalya, Çorum ve Kilis'te de meydanları dolduran binlerce vatandaş, darbe girişimini protesto etti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.