Dolar
32.32
Euro
34.95
Altın
2,208.94
ETH/USDT
3,591.90
BTC/USDT
70,932.00
BIST 100
9,055.18
Dünya, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin iltica görüşmeleri yarın başlayacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin iltica mülakatları yarın başkent Atina'da başlayacak.

26.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin iltica görüşmeleri yarın başlayacak

Atina

ATİNA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin iltica mülakatları yarın başkent Atina'da başlayacak.

Edinilen bilgiye göre, darbeci askerler yarın erken saatlerde Atina'nın Katehaki semtindeki iltica ofisine getirilecek ve burada iltica uzmanlarıyla mülakatlarına başlanacak.

Sığınma talepleri reddedilirse askerler temyize gidebilecek

Yapılan planlamaya göre, yarından itibaren her gün iki askerin siyasi sığınma taleplerine ilişkin mülakatlarının gerçekleşmesi bekleniyor. Eğer sığınma talepleri reddedilirse askerler temyize gidebilecek.

Darbeci askerlerin siyasi sığınma taleplerine ilişkin resmi süreç geçen hafta salı günü Dedeağaç yakınlarındaki Nea Hili iltica ofisinde başlamıştı.

Sürecin daha iyi koordine edilmesi ve güvenlik önlemleri sebebiyle Kavala'da tutuldukları hapishaneden Atina'ya getirilen askerler, burada eski olimpiyat köyündeki tutukevinde iki hücrede kalıyor.

Askerlerin Dedeağaç mahkemesince verilen ikişer aylık cezaları ise üç yıl tecil sebebiyle uygulamaya konmamıştı. Darbeci askerlerin tutukluluk durumları ise iltica talepleri sonuca ulaşana kadar idari karar gereğince devam edecek.

Muhabir: Furkan Naci Top

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın