Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.96
ETH/USDT
3,568.50
BTC/USDT
70,756.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Zırhlı araçlara karşı tek başına direndi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Çankaya Köşkü önünde zırhlı araçlara karşı tek başına direndiği görüntüleri MOBESE'ye yansıyan kişinin, esnaflık yapan Yaşar Yaldız olduğu ortaya çıktı.

24.08.2016 - Güncelleme : 25.08.2016
Zırhlı araçlara karşı tek başına direndi Fotoğraf: AA/Halil Sağırkaya

ANKARA - Cankut Taşdan

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesinde Başbakanlık yerleşkesinin bulunduğu Çankaya Köşkü önünde, üzerinde tam teçhizatlı darbeci askerlerin olduğu beş zırhlı personel taşıyıcının önüne elinde Türk bayrağıyla dikilen ve tek başına direnerek araçları bir süre engellemeye çalışan bir kişi, MOBESE görüntülerinde yer almıştı.

Bu kişinin Ankara'da esnaflık yapan, 38 yaşındaki Yaşar Yaldız olduğu öğrenildi.

Olay gecesi yaşananları AA muhabirine anlatan Yaldız, 15 Temmuz akşamı ailesiyle evinde otururken, televizyonda Boğaz Köprüsü'nün askerlerce tek taraflı kapatıldığına ilişkin haberi gördüğünü söyledi.

Köprü trafiğinin tek taraflı kapanmasını ilginç bulduğunu ve bir terslik olduğunu düşündüğünü ifade eden Yaldız, Başbakan Binali Yıldırım'ın bunun bir kalkışma hareketi olduğunu belirttiği konuşmasını dinleyince olayın ciddiyetinin farkına vardığını kaydetti.

İş yerinin Ankara'da olduğunu, kendisinin ise Kırıkkale'de yaşadığını belirten Yaldız, evdeki Kur'an-ı Kerim'in altında sakladığı Türk bayrağını alarak özel aracıyla Ankara'ya gittiğini anlattı.

"Kendimi tankın paletlerinin önüne attım"

Ankara'ya yarım saat gibi kısa bir sürede ulaştığını, Başbakan Yıldırım'ın açıklamayı Çankaya Köşkü'nde yaptığını düşünerek destek vermek amacıyla oraya gittiğini aktaran Yaldız, saat 22.30 sıralarında köşke ulaştığını, polislerden Başbakan'ın orada olmadığını öğrendiğini, uçakların da henüz yeni yeni uçuş yapmaya başladığını belirtti.

O saatlerde bölgede herhangi bir halk kalabalığının olmadığını, alçak uçuş yapmaya başlayan uçakların, dronlarla görüntülenmesinin de dikkatini çektiğini söyledi.

Saat 23.30 civarında zırhlı araçların sesini duyduğunu ifade eden Yaldız, "Çankaya protokol kapısının önünde tanklar 10 dakika kadar bekledikten sonra, hareket edip ileri doğru gelmeye başlayınca, ben de onlara doğru 10 adım kadar ilerledim. Onlar geldiklerinde karşılarında durdum, bayrağı salladım, 'Asker kışlaya ne yaptığınızın farkında mısınız, Türk askeri değil misiniz? Ne yapıyorsunuz?' şeklinde tepki gösterince, münakaşa oldu. Benim oradan korkup kaçacağımı düşündüler, onlar manevra yaptıkça, önlerinde durdum. Kararlılığımı göstermek için ve onların da direncini yenmek için düşünmeden, kendimi tankın paletlerinin önüne attım." diye konuştu.

Zırhlı araçların üzerine yürürken elindeki Türk bayrağını düşürmeden salladığını belirten Yaldız, ezilmekten korkmadığını, bu kişilerin kararlı olduklarının ve tatbikat için buraya gelmediklerinin de farkında olduğunu anlattı.

Yaldız, "Görüntülerde yok ama Başbakanlığa ait güvenlik kameralarının görüntülerinde var. 20 metre geride tekrar tankların altına yattım, tanklar da sola dönerek oradan uzaklaştılar." diyerek şunları kaydetti:

"Onlara asker demek istemiyorum. Devletin ekmeği, suyu o hain köpekleri kudurtmuş. Kudurmuş köpekler gibiydiler, halkımıza haince saldırıp bizi arkadan vurdular. Kendi ödediğimiz vergimizle alın terimizle alınan uçakları, helikopterleri, tankları bizim üzerimize sürdüler. Onları hangi toprak kabul edecek, hainliklerinin karşılığı ne olacak. Hangi cennete girmek için bunu yaptılar merak ediyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.