Dolar
32.39
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.00
BTC/USDT
70,753.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, ABD başkanını seçiyor

Trump yarım asırlık tiyatro festivalinin başrolünde

Bosna Hersek'te bu yıl 56'ncısı gerçekleştirilen MESS Uluslararası Tiyatro Festivali'nde Donald Trump, ayrıştırıcı dili ve aşırı milliyetçi söylemleriyle adeta "başrol oyuncusu" oldu.

05.10.2016 - Güncelleme : 25.10.2016
Trump yarım asırlık tiyatro festivalinin başrolünde

SARAYBOSNA-Emre Baştuğ

Yugoslavya döneminde başlayan ve Bosna Savaşı'nın devam ettiği yıllarda dahi devam eden MESS Uluslararası Tiyatro Festivalinin bu yılki posterinde, "ayrıştırıcı dil, aşırı sağcı politika ve dünya genelinde artan milliyetçilik" konularına bir eleştiri olarak ABD'de Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump'un yüzü ve saçı yer alıyor.

Üzerinde Trump'ın yüzünün olduğu posterler festival sebebiyle, Saraybosna sokaklarının birçok yerinde asılı bulunuyor.

Başkent Saraybosna'da gerçekleşen ve 17 ülkeden gelen tiyatro gruplarının performans sergilediği festivalin Organizasyon Müdürü Nihad Kresevljakovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki performansların genel olarak politik konuları ele aldığını, sergilenecek birçok oyunda insanların haklarını görmezden gelen aşırı milliyetçilik konusunun üzerinde durulacağını bildirdi.

Trump'ın kampanyalarına ilk başladığında onun başkan olabileceği düşüncesinin dahi "şaka gibi" olduğunu dile getiren Kresevljakovic, ancak bugün Trump'ın başkanlık için büyük bir şansı olduğuna işaret etti.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın