Spor, spor gündemi, arşiv, akdeniz oyunları

Güreşte tarih yazıldı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, 17. Akdeniz Oyunları'na ilişkin, "Cumhuriyetten bugüne kadar baktığımız zaman 14 altın, 4 gümüş, 1 bronz madalya hiç olmamış, Sporcularımız orada tarih yazdı" dedi.

30.06.2013 - Güncelleme : 30.06.2013
Güreşte tarih yazıldı

ERZURUM - Ayşe Yıldız

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  bu yıl 17'incisi düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 22-26 Haziran'da sporcuların güreşte altın madalya için mücadele ettiğini söyledi.

Oyunlarda büyük başarı elde ettiklerini belirten Yerlikaya, "Tarihinde ilk defa, cumhuriyetten bugüne kadar baktığımız zaman 14 altın, 4 gümüş 1 bronz madalya hiç olmamış. Böyle bir madalyayla bir ilk gerçekleştirildi. Yine  bayanlarda ilk defa özellikle altın madalya aldık. O da tarihimizde ilk oldu. Yani güreşte bir ivme, bir heyecan gönül birlikteliği, el ele, gönül gönüle bir sevgi bağı oluştu. Artık boş şeylerle, boş dedikodularla vakit geçirmekten ziyade hizmetle, çalışmayla, emek vermeyle vakit geçirmek lazım" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın