Spor, spor gündemi, akdeniz oyunları

Olimpiyatlara hazır olduğumuz tescillenmiş oldu

17. Akdeniz Oyunları Adana Sorumlusu Kahyalar, oyunlar için yapılan organizasyonun Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'na hazır olduğunu gösterdiğini bildirdi.

02.07.2013 - Güncelleme : 02.07.2013
Olimpiyatlara hazır olduğumuz tescillenmiş oldu

ADANA 

17. Akdeniz Oyunları Adana Sorumlusu Vedat Kahyalar, oyunlar için yapılan organizasyonun Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'na hazır olduğunu gösterdiğini bildirdi.

Kahyalar, yazılı açıklamasında, Türk insanının kabiliyet ve birikimlerinin, uluslararası organizasyonlardan alnının akıyla çıkmaya yeteceğinin tüm dünyaya gösterildiğini belirtti.

Yunanistan'daki krizler nedeniyle oyunları Türkiye'nin üstlendiğini hatırlatan Kahyalar, Mersin ve Adana'ya gelen binlerce sporcunun ve onlarla gelen heyetlerin her anlamda "hayran" kaldğını ifade etti.

Oyunlar nedeniyle yapılan tesislerin önemine de dikkati çeken Kayhalar, şunları kaydetti:

"Muhteşem açılış ve kapanış törenleriyle 2020 Olimpiyatları'na hazır olduğumuz tescillenmiş oldu. Adana'da son derece planlı ve programlı olarak aylar öncesinden başlayan çalışmalarımız meyvesini verdi. Bölgemizdeki sivil toplum kuruluşları, belediyeler, resmi ve özel birçok kuruluşla işbirliği yaparak hijyen ve iletişim üzerine eğitimler verdik. Oyunların, ülkemizin ve bölgemizin tanıtımına olumlu katkı sağlayacağı bilinciyle yaşadığımız birçok olumsuzluğa rağmen oyunları Mersin ve Adana'da başarıyla sonuçlandırmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Bu sayede 2020 Olimpiyatları'nın ülkemizde yapılabileceğini de kanıtlamış olduk. Oyunların Adana ayağında kano, kürek ve hentbol dallarında kadınlar ve erkekler kategorilerinde çekişmeli müsabakalar yapıldı. Yeni tesisler kazanan Adana, başarılı çalışmalarıyla da takdir topladı."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın